ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Στην ιταλική πόλη του Πράτο, πολλοί κάτοικοι του οποίου νοσηλεύονται στην εντατική κλινική του νοσοκομείου, παλεύοντας με τον κορωνοϊό, η τοπική Εκκλησία προσπάθησε να στηρίξει ηθικά και αυτούς τους βαριά ασθενείς. Ο Επίσκοπος Giovanni Nerbini συνάντησε 4 ιατρούς του νοσοκομείου και τους έδωσε την ευλογία του ώστε να χορηγήσουν τη θεία ευχαριστία με καθαγιασμένες όστιες, σε χώρους που ο ιερέας του νοσοκομείου π. Carlo Bergamaschi δεν μπορεί να εισέλθει, για λόγους ασφαλείας. Αυτό έγινε για την Κυριακή του Πάσχα αλλά και για την περίοδο νοσηλείας ασθενών από κορωνοϊό, στην εντατική.
Ο ιατρός Filippo Risaliiti ανέφερε ότι πρόθυμα δεχθήκαν αυτήν την αποστολή, γιατί η πρόθεσή τους είναι η ίαση του σώματος και του πνεύματος των ασθενών. Η αρρώστια ευνοεί την απομόνωση, ο ασθενής αισθάνεται μόνος, καθότι δεν μπορεί να δεχθεί επισκέψεις, η σχέση του ανθρώπου με το Θεό, αυτές τις στιγμές είναι έντονη, επομένως κάθε παρηγοριά είναι χρήσιμη για την ψυχή αλλά και την ηρεμία του ασθενή, Πολλοί ασθενείς, επειδή είναι διασωληνομένοι, δεν έχουν δυνατότητα λήψης της θείας ευχαριστίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Επίσκοπος τούς ζήτησε να προσεύχονται για τον ασθενή. Ανέφερε μάλιστα μια συγκινητική στιγμή, όταν μη χριστιανός ασθενής, άκουσε τον γιατρό να προσεύχεται για το διπλανό άρρωστο και άρχισε να προσεύχεται και εκείνος γι αυτόν” προσευχηθήκαμε μαζί, ο καθένας στη γλώσσα του και σύμφωνα με τα πιστεύω του ”

Πληροφορίες και Φωτογραφία Επισκόπου, κατά το “Δρόμο του Σταυρού ”,
έξω απ΄το Νοσοκομείο, από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου