ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 30, 31, Ιουλίου και 1η Αυγούστου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος μας, συνοδευόμενος από τον εφημέριο του νησιού π. Ριχάρδο, βρέθηκε εκτάκτως στη Σάμο για να εξετάσει μαζί με τους εμπλεκόμενους παράγοντες  τις νέες προοπτικές που προκύπτουν για μία συνεργασία με την κοινότητα του Αγίου Αιγίδιου.

Αυτή η νέα συνεργασία σκοπό έχει να κάνει πράξεις τις υποσχέσεις που έδωσε  σε πρόσφυγες και μετανάστες των ακριτικών μας νησιών ο Άγιος Πατέρας Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψή του στο νησί της Λέσβου συνοδευόμενος από τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. «Επιστρέφω στη Ρώμη αλλά ένα μέρος του νου και της καρδιάς μου μένουν εδώ».

Στο νησί της Σάμου, αυτή τη στιγμή, εξασφαλίζουν μία ενεργό παρουσία προς εξυπηρέτηση των προσφύγων και μεταναστών:

  • δύο αδελφές του ελέους της κοινότητας της Σύρου που εξυπηρετούν σε τακτικά διαστήματα  τόσο τις πνευματικές ανάγκες των  μεταναστών και προσφύγων όσο και την νοσοκομειακή περίθαλψη από μία αδελφή  του ελέους που έχει ειδικότητα νοσοκόμας. 
  • ο  Ελβετός Ιησουίτης ιερομόναχος, π. Tonny, που έρχεται σε τακτικά διαστήματα από το νησί της Λέσβου εξασφαλίζει την πνευματική ζωή των προσφύγων και μεταναστών με την τέλεση του Μυστηρίου της Μετανοίας και της Ευχαριστίας, και
  • μία αντιπροσωπεία εθελοντών της κοινότητας του Αγίου Αιγίδιου της Ρώμης, που φροντίζουν σχεδόν καθημερινά για τη διατροφή εκατό προσφύγων και μεταναστών στους ελλιπείς  χώρους της Ενορίας μας στη Σάμο.

Συντονιστής αυτών των υπηρεσιών είναι ο εφημέριος π. Ριχάρδος, ο οποίος εξυπηρετεί και την ενορία της Μυκόνου.

               Είναι γνωστό σε όλους ότι, κατά την περίοδο του καλοκαιριού όλα τα νησιά του Αιγαίου ελκύουν πολλούς επισκέπτες. Αυτό έχει ως συνέπεια να αυξάνονται οι ποιμαντικές ανάγκες της τοπικής Εκκλησίας μας, οποία βιώνει την καθολικότητά της  σε όλες τις εποχές στα ακριτικά νησιά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που προέρχονται από διάφορες Χώρες της Μέσης και Άπω Ανατολής.

               Με την ευκαιρία της παρουσίας του Σεβασμιοτάτου στη Σάμο, την Τετάρτη το απόγευμα τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τον εφημέριο π.  Ριχάρδο και έλαβαν μέρος: Αντιπροσωπεία της κοινότητας του Αγίου Αιγίου που εργάζεται στη Σάμο, μερικοί από τους πρόσφυγες  και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί και μερικοί Έλληνες  ενορίτες που πληροφορήθηκαν την έκτακτη τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου