Εκστρατεία για την Τεσσαρακοστή ώστε να νικηθεί η πείνα στον κόσμο

Εκστρατεία για την Τεσσαρακοστή ώστε να νικηθεί η πείνα στον κόσμο

Το Catholic Relief Service προτείνει να ακολουθηθεί το ημερολόγιο της Τεσσαρακοστής για την προσευχή, για την νηστεία και για πράξεις ελεημοσύνης αλλά και για να σκεφτεί ο καθένας ιστορίες ελπίδας και να εμβαθύνουμε στη σημασία της Τεσσαρακοστής.

«Ένα πιάτο ρύζι»: έτσι φέρει τίτλο η εκστρατεία της Τεσσαρακοστής που προωθείται στις ΗΠΑ από το Catholic Relief Service (Crs), ο επίσημος οργανισμός βοήθειας και ανάπτυξης της Καθολικής Ιεραρχίας των ΗΠΑ. Η πρωτοβουλία, όπως διαβάζουμε, στην ιστοσελίδα του Crs, θα ήθελε να μελετήσουμε τον «προβληματισμό της παγκόσμιας πείνας και στην υπευθυνότητα του καθενός και την απάντηση στις ανάγκες τις παγκόσμιας ανθρώπινης οικογένειας». Όποιος ενώνεται σε αυτή την πρωτοβουλία, λαμβάνει από τον Crs ένα απλό χάρτινο κουτί που βοηθά στην συλλογή ελεημοσύνης της Τεσσαρακοστής, μαζί με ένα ειδικό ημερολόγιο οδηγό για τις οικογένειες, μέσα από τις 40 ημέρες προετοιμασίας για το Πάσχα, με δραστηριότητες, σκέψεις και ιστορίες.

Συγκεντρωμένες οικογένειες για να προβληματιστούν επάνω στο πρόβλημα της πείνας

Έχοντας τον Ιησού ως παράδειγμα, θα πρέπει να «δεσμεύονται στο μοίρασμα με αυτά που έχουν με τους μη έχοντες, και να εμπιστεύονται τον Θεό». Στην περίοδο της Τεσσαρακοστής, «η προσευχή, η νηστεία και η ελεημοσύνη θα είναι ένας τρόπος να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι αδελφοί και οι αδελφές μας θα έχουν ότι έχουν εκείνοι ανάγκη για να εκπληρώσουν τις δυνατότητές, που τους έδωσε ο Θεός». Επίσης, το Crs προσκαλεί τον καθένα «να συγκεντρωθεί, στην οικογένεια του, για να σκεφτεί επάνω στο πρόβλημα της πείνας και του υποσιτισμού στον κόσμο», δείχνοντας αλληλεγγύη με εκείνους που υποφέρουν από αυτό, «όπως το Ευαγγέλιο μας προσκαλεί να κάνουμε».

Οι οδηγίες του Catholic Relief Service

Συγκεκριμένα, ο φιλανθρωπικός οργανισμός προτείνει μερικές προτάσεις: να ακολουθηθεί το ημερολόγιο της Τεσσαρακοστής για προσευχή, την νηστεία και την ελεημοσύνη, να προβληματιστεί κανείς επάνω στις ιστορίες ελπίδας ώστε να εμβαθύνει στη σημασία της Τεσσαρακοστής. Ιδιαίτερα, οι ιστορίες ελπίδας είναι ιστορίες από το έργο του Crs σε όλο τον κόσμο, και συνοδεύονται από μια απλή συνταγή χωρίς κρέας που οι οικογένειες καλούνται να ετοιμάσουν τις Παρασκευές της Τεσσαρακοστής.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως οι προσφορές που θα μαζευτούν μέσω του «Ένα πιάτο ρύζι» χρησιμεύουν για την υποστήριξη του έργου του Crs σε 45 Χώρες του κόσμου και σε διάφορες Επισκοπές.
Από όταν ξεκίνησε , το 1975, η εκστρατεία της Τεσσαρακοστής, έχει συλλέξει, μέχρι σήμερα, περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Μετάφραση: π.Ι. Σκλ.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου