Εξορκισμός

Εξορκισμός

Στο επίκεντρο των μαθημάτων στο Ateneo pontificio, ειδικοί διεθνώς αναγνωρισμένοι, η σχέση μεταξύ Εκκλησίας και διαβόλου και η προσευχή της απελευθέρωσης

Επιστρέφει στη Ρώμη, μια μοναδική εμπειρία του είδους της στον κόσμο, το τμήμα του εξορκισμού και η προσευχή απελευθέρωσης που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Sacerdos του Ateneo Pontificio Regina Apostolorum, σε συνεργασία με την κοινωνιο-θρησκευτική ομάδα έρευνας και πληροφοριών. Είναι η 13η εκδήλωση μεταξύ 16 και 21 Απριλίου. Η συμμετοχή είναι εξαιρετικά εμπιστευτική: επιτρέπεται μόνο σε ιερείς με αποδεδειγμένη την ανάγκη της ενημέρωσης. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Η δημιουργία του τμήματος

Ο πατέρας Pedro Barrajon είναι καθηγητής θεολογίας του Ateneo Pontificio Regina Apostolorum και ιστορική μνήμη του μαθήματος: «Πριν από δεκαπέντε χρόνια ορισμένοι ιερείς που παρακολουθούσαν μαθήματα στο ινστιτούτο μας μάς ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για τον εξορκισμό και την προσευχή της απελευθέρωσης. Ένιωθαν απροετοίμαστοι. Εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε η ιδέα να τους προσφέρουμε μια πανοραμική σειρά, επιστημονική, θεολογική, διεπιστημονική». Επειδή σήμερα, όπως και τότε, υπάρχουν πολλά κενά που πρέπει να γεμίσουμε. «Πρέπει να πούμε την αλήθεια: ο κόσμος του εξορκισμού δεν είναι ένα εύκολο πεδίο. Η θεολογία πριν από λίγες δεκαετίες το είχε εγκαταλείψει, επειδή δεν το θεωρούσε στο ύψος του σημερινού ορθολογιστικού κόσμου». Να λοιπόν που θα πρέπει πολύ γρήγορα να ανακτήσουμε τον χαμένο χρόνο. «Είναι σημαντικό: κάθε ιερέας πρέπει να έχει ένα συνοδευτικό. Πρέπει να είναι εκπαιδευμένος για να αντιμετωπίσει συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ο εξορκισμός δεν αποτελεί πράξη μαγείας».

Οι ιερείς δεν φοβούνται να γίνουν εξορκιστές

«Ένας ιερέας – εξηγεί ο πατέρας Barrajon – θα πρέπει να είναι έτοιμος να αποδεχτεί τον εξορκισμό αν του τον προσφέρει ο επίσκοπος, ακόμη κι αν δεν του αρέσει. Καταλαβαίνω, δεν είναι συναρπαστικό, με την πρώτη ματιά. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ: είναι ένα έργο φιλανθρωπίας και ευσπλαχνίας». Χρήσιμο ειδικά σε αυτή την ιστορική περίοδο κατά την οποία η προσφυγή στον εξορκιστή έχει τριπλασιαστεί. Στην Ιταλία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, κατά προσέγγιση, οι συμμετέχοντες θα ήταν τουλάχιστον μισό εκατομμύριο.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ 10 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου