ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟ ΧΟΓΚ ΚΟΓΚ

Οι διαμαρτυρίες της νεολαίας κατά της, ελεγχόμενης από το Πεκίνο, ηγεσίας του Χονγκ Κονγκ συνεχίζονται επί μήνες και η τοπική καθολική εκκλησία συνεχίζει τις εκκλήσεις για ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.
Ο Αποστολικός Διαχειριστής της περιοχής, Καρδινάλιος John Tong Hon, ο οποίος βρέθηκε στην Ιαπωνία, κατά την εκεί επίσκεψη του Πάπα, μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η πρώην βρετανική αποικία, πριν τη θεία λειτουργία στο Τόκιο “ Σύμφωνα με την Κοινωνική Διδασκαλία της Εκκλησίας μας, η ειρήνη έρχεται πάντα από το Σωτήρα μας Ιησού Χριστό και η ειρήνη πριν απ όλα πρέπει να είναι εντός μας. Εμείς οι ίδιοι εκπαιδεύουμε τους εαυτούς μας, με την προσευχή, να είμαστε μάρτυρες ειρήνης. Με τα λόγια ή τη συμπεριφορά μας μπορούμε να γίνουμε φορείς ειρήνης και να καταφέρουμε αυτή να επικρατήσει Οι άνθρωποι σε σύγκρουση θα πρέπει να δεχθούν να συνομιλήσουν, μόνο έτσι θα έρθει η συμφιλίωση, εφαρμόζοντας αυτό που ο Κύριος μας ζητά : να ξέρουμε να αγαπάμε τους άλλους και να συγχωρούμε τις προσβολές που δεχθήκαμε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ειρήνης. ”

ΠΗΓΗ : Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου