Εις τι στοχεύει ο εν Σάμω παπισμός σχετικώς με τους πρόσφυγας;

Εις τι στοχεύει ο εν Σάμω παπισμός σχετικώς με τους πρόσφυγας;

Προ ικανού χρονικού διαστήματος ο Σεβ. Σάμου είχεν αποστείλει επιστολήν προς την Κυβέρνησιν εκθέτων την εκρηκτικήν κατάστασιν των προσφύγων και μεταναστών της νήσου Σάμου. Προσφάτως οι παπικοί ετέλεσαν χειροτονίαν Τηνίου εις την κοινότητά τους εις την Σάμον με παρουσίαν προσφύγων. 

Ευχή τους η ενίσχυσις της ενορίας τους. Πως; Δια των προσφύγων; Θα συμβή και εις άλλα μέρη της Ελλάδος κάτι παρόμοιον; Η παρουσία του Πάπα εις Λέσβον εθεμελίωσε δικαιώματα; Παραθέτομεν αποσπάσματα από την χειροτονίαν συμφώνως προς την ιστοσελίδα manolivasileias.blogspot.gr της 12ης Μαρτίου 2018:

«Το Σάββατο το απόγευμα 10 Μαρτίου 2018 η καρδιά της Καθολικής Επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου κτυπούσε στον ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ της Σάμου. Εκεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, έγινε μία διακονική χειροτονία. Μία χειροτονία που ακολούθησε τη διακονική υπηρεσία του υποδιακόνου Μάριου Φώσκολου, ο οποίος για δύο περίπου χρόνια, ως συν­εργάτης του εφημερίου του Ναού π. Ριχάρδου, έδειξε δει­γματα και χαρίσματα ενός διακόνου της Εκκλησίας, ο οποίος με το βαθμό του υποδιακόνου για περισσότερο από ένα χρόνο έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στην υπηρεσία της ενορίας μας στη Σάμο…

Στις 6 το απόγευμα, με ένα Ναό κατάμεστο από τα εξ αίματος και εκ πνεύματος αδέλφια του υποδιακόνου Μάριου, με μία δεπαπενταμελή αντιπροσωπία από το νησί της Τήνου, την Αδελφή Άννα και Ανίτα του μοναχικού τάγματος των αδελφών του ελέους και τον αδελφό Καπετάνιο και τον αδελφό Ραφαήλ, του μοναχικού τάγματος των Μαριανών Αδελφών, την εντυπωσιακή παρουσία των μεταναστών και προσφύγων του νησιού, άρχισε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου- Άνδρου- Μυκόνου και Αποστολικός Τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου – Λέσβου – Σάμου Σεβασμιώτατος π. Νικόλαος. Μαζί του συλλειτούργησαν ο εφημέριος του Ναού π. Ριχάρδος και ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Στενής Τήνου π. Ιωάννης Σκλάβος…

Ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου απευθυνόμενος προς τον υποψήφιο διάκονο και την Εκκλησία είπε:«…Σήμερα εδώ ζούμε μία ιστορική βραδιά της ζωής αυτής της μικρής αλλά ζωντανής τοπικής Εκκλησίας μας μετά από εκατοντάδες χρόνια.

Ενώ μέσα στην ιστορία της είχε φθάσει σε πνευματική φτώχεια εξαιτίας ανυπέρβλητων δυσ­κολιών και της έλλειψης δικού της Ιερατείου, σε λίγο εκτός από τον Αποστολικό της Τοποτηρητή, τον ένα και μοναδικό ιερέα της και τους δύο υποδιακόνους της θα αποκτήσει και το δικό της ιεροδιάκονο. Είναι ένα όνειρό μας που σήμερα ο Θεός το κάνει πραγματικότητα. Αυτό το πολύτιμο δώρο μας ενθουσιάζει και μας πλημμυρίζει από αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον αυτής της Εκκλησίας.

Η φωνή της για δικό της Κλήρο, ήταν συνεχής, έγινε κραυγή και εισακούστηκε από το Θεό.

Τον τελευταίο καιρό η εικόνα της τοπικής μας Εκκλησίας Χίου-Λέσβου-Σάμου έχει ριζικά αλλάξει. Εμείς την αγαπούμε όχι όπως τη θέλουμε, αλλά όπως είναι, με τις πολλές εθνικότητες που αποδεικνύουν την καθολικότητά της…».

Στο τέλος της όλης ιεροτελεστίας ο νέος ιεροδιάκονος απεύθυνε την ευγνωμοσύνη του προς το Θεό και το ευχαριστώ του προς τα πρόσωπα που τον βοήθησαν να φθάσει στην διακονική χειροτονία λέγοντας: «…Θέλησα να πραγματοποιηθεί εδώ η χειροτονία μου και όχι στην Τήνο, γνωρίζοντας ότι βάζω δύσκολα στην οικογένειά μου αλλά και σε άλλα αγαπητά μου πρόσωπα. Ήξερα ότι τους δυσ­κολεύω για να έρθουν, και ότι δεν θα τους έχω κοντά μου αυτή την όμορφη στιγμή, αλλά με αυτή την κίνησή μου θέλω να ενδυναμώσω την μικρή μας κοινότητα και την οποία υπηρετώ τα τελευταία 2 χρόνια, προσεύχομαι για αυτήν, για τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεώς μας, αλλά και για την ενδυνάμωσή της.

Η ενορία αυτή είχε ένδοξο παρελθόν, ζηλευτό σε όλο το νησί της Σάμου, οι παλιοί στην Σάμο, θυμούνται με θέρμη τις ένδοξες ημέρες της ενορίας, μπορεί να έχει και μέλλον, για αυτό σας καλώ, όλα τα μέλη της να βοηθήσουμε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση, να βοηθήσουμε να συνεχίσει να γράφει λαμπρές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της, γίνετε και εσείς κομμάτι αυτής της ιστορίας…».

Οι παρόντες πρόσφυγες έδειξαν την ευγνωμοσύνη τους και τη χαρά τους για τη χειροτονία του Μάριου, προσφέροντάς του ένα πίνακα που παρουσίαζε το πέλαγος με μία βάρκα με μετανάστες που ατενίζουν με ελπίδα το γιαλό»

Πηγή: ΑΚΤΙΝΕΣ

Σχόλιο kantam.gr:

Κύριοι,

Στη Σάμο δεν υπάρχει «παπισμός» υπάρχουν Καθολικοί Χριστιανοί, οι οποίοι «στοχεύουν» να υλοποιήσουν τον λόγο του Χριστού: «…….διότι πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με φιλοξενήσατε, γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και με επισκεφθήκατε , φυλακισμένος και με επισκεφθήκατε…….. σας βεβαιώνω πως, αφού κάνατε αυτό για ένα από τους άσημους αδελφούς μου , το κάνατε σε μένα» (Ματθ.25, 35- 40)

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη