Είναι απάνθρωπο, άμεση πρόσβαση σε βοήθεια

Είναι απάνθρωπο, άμεση πρόσβαση σε βοήθεια

Μετά την απαγγελία της Θεομητορικής προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου προχθές Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση για την άμεση παύση της βίας στην «αγαπημένη και βασανισμένη» Συρία, μετά την έκρηξη της σύγκρουσης στην ανατολική Γκούτα. Ένας φρικτός Φεβρουάριος, με θύματα χιλιάδες πολίτες, νοσοκομεία που έχουν πληγεί και χωρίς τροφή, καταγγέλλει ο Ποντίφικας και ζητά άμεση πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκκένωση του τόπου από τους τραυματίες και ασθενείς.

Ιδού η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου, μετά το Angelus το οποίο απήγγειλε μαζί με τους προσκυνητές στην πλατεία του Αγίου Πέτρου από το παράθυρο του γραφείου του στο Αποστολικό Παλάτι, για άμεση παύση της βίας στην «αγαπημένη και βασανισμένη» Συρία.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, αυτές τις μέρες η σκέψη μου βρίσκεται στην αγαπημένη και βασανισμένη Συρία, όπου ο πόλεμος επανεμφανίστηκε, ειδικά στην Ανατολική Γκούτα. Αυτός ο Φεβρουάριος ήταν ένας από τους πιο βίαιους κατά τη διάρκεια των επτά χρόνων σύγκρουσης: εκατοντάδες, χιλιάδες τα θύματα πολιτών, τα μικρά παιδιά, οι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι, τα νοσοκομεία έχουν πληγεί, ο κόσμος δεν μπορεί να προμηθευτεί τροφή… Όλο αυτό είναι απάνθρωπο. Το κακό δεν πολεμιέται με κακό. Και ο πόλεμος είναι κακό. Ως εκ τούτου απευθύνω την ειλικρινή έκκλησή μου για άμεση παύση της βίας  και για πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια – τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – καθώς και να εκκενωθεί ο τόπος από τους τραυματίες και τους αρρώστους. Ας προσευχηθούμε στο Θεό ώστε  αυτό να συμβεί χωρίς καθυστέρηση.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

iera_kardia_11.7.2010_102_2.jpg

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 12-13.7.2025

Οικισμός Ενορία 12 – 13 Ιουλίου 2025 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού 13/7 Κυριακή 19:00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – ΆνδροςAndros Καθεδρικού

Εννεαήμερο της Καρδίας του Ιησού – 5η ημέρα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ   1. Ήδη στην αρχαιότητα, οι βασιλιάδες ονομάζονταν «βοσκοί των λαών». Έτσι, στην Ιλιάδα, οι βασιλιάδες συχνά αποκαλούνται, κυρίως ο Αγαμέμνων, «Ποιμήν λαῶν».

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας.

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 14ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουλίου 2025   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα