Είναι απάνθρωπο, άμεση πρόσβαση σε βοήθεια

Είναι απάνθρωπο, άμεση πρόσβαση σε βοήθεια

Μετά την απαγγελία της Θεομητορικής προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου προχθές Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση για την άμεση παύση της βίας στην «αγαπημένη και βασανισμένη» Συρία, μετά την έκρηξη της σύγκρουσης στην ανατολική Γκούτα. Ένας φρικτός Φεβρουάριος, με θύματα χιλιάδες πολίτες, νοσοκομεία που έχουν πληγεί και χωρίς τροφή, καταγγέλλει ο Ποντίφικας και ζητά άμεση πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκκένωση του τόπου από τους τραυματίες και ασθενείς.

Ιδού η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου, μετά το Angelus το οποίο απήγγειλε μαζί με τους προσκυνητές στην πλατεία του Αγίου Πέτρου από το παράθυρο του γραφείου του στο Αποστολικό Παλάτι, για άμεση παύση της βίας στην «αγαπημένη και βασανισμένη» Συρία.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, αυτές τις μέρες η σκέψη μου βρίσκεται στην αγαπημένη και βασανισμένη Συρία, όπου ο πόλεμος επανεμφανίστηκε, ειδικά στην Ανατολική Γκούτα. Αυτός ο Φεβρουάριος ήταν ένας από τους πιο βίαιους κατά τη διάρκεια των επτά χρόνων σύγκρουσης: εκατοντάδες, χιλιάδες τα θύματα πολιτών, τα μικρά παιδιά, οι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι, τα νοσοκομεία έχουν πληγεί, ο κόσμος δεν μπορεί να προμηθευτεί τροφή… Όλο αυτό είναι απάνθρωπο. Το κακό δεν πολεμιέται με κακό. Και ο πόλεμος είναι κακό. Ως εκ τούτου απευθύνω την ειλικρινή έκκλησή μου για άμεση παύση της βίας  και για πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια – τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – καθώς και να εκκενωθεί ο τόπος από τους τραυματίες και τους αρρώστους. Ας προσευχηθούμε στο Θεό ώστε  αυτό να συμβεί χωρίς καθυστέρηση.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου