«Είμαι κοντά στα θύματα, προσεύχομαι για τους νεκρούς»

«Είμαι κοντά στα θύματα, προσεύχομαι για τους νεκρούς»

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την εγγύτητά του «στον αγαπητό λαό της Αλβανίας που τόσο πολύ υποφέρει αυτές τις ημέρες». «Είθε ο Κύριος να ευλογεί αυτόν τον λαό τον οποίο τόσο πολύ αγαπώ».
Κατά τη γενική ακρόαση, η σκέψη του Πάπα στρέφεται προς «τον αγαπητό λαό της Αλβανίας, που χτυπήθηκε χθες, από ισχυρό σεισμό ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο σε τουλάχιστον 26 άτομα και εξαιτίας του πάνω από 600 άτομα τραυματίστηκαν. Τουλάχιστον 20 άτομα αγνοούνται. Το Δυρράχιο είναι η περιοχή που επλήγη περισσότερο.
Ο Φραγκίσκος, απευθύνοντας τον χαιρετισμό του προς τους προσκυνητές που μιλούν την ιταλική γλώσσα, εξέφρασε την εγγύτητά του:

Επιθυμώ να στείλω τον χαιρετισμό και την εγγύτητά μου στον αγαπητό λαό της Αλβανίας ο οποίος υποφέρει τόσο πολύ αυτές τις ημέρες. Η Αλβανία ήταν η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που θέλησα να επισκεφτώ. Βρίσκομαι πλησίον στα θύματα, προσεύχομαι για τους νεκρούς, για τους τραυματισμένους, για τις οικογένειες. Είθε ο Κύριος να ευλογεί αυτόν τον λαό τον οποίο αγαπώ πολύ.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα
Με ένα συλλυπητήριο τηλεγράφημα υπογεγραμμένο από τον Υπουργό του Κράτους, τον καρδινάλιο Pietro Parolin, ο Ποντίφικας εμπιστεύεται τα θύματα στην ευσπλαχνία του Θεού και διαβεβαιώνει για την προσευχή του για τους τραυματισμένους και όλους όσους έχουν πληγεί από αυτή την καταστροφή. Επίσης, ο Πάπας εμπιστεύεται τον λαό της Αλβανίας «στην γεμάτη τρυφερότητα πρόνοια του Παντοδύναμου».

Η δέσμευση της Caritas και ο πόνος των επισκόπων
Αμέσως μετά τον σεισμό, ενεργοποιήθηκε το δίκτυο της Caritas Αλβανίας της επισκοπικής διοίκησής της. Το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο ενεργοποίησε οκτώ κέντρα υποδοχής, ζήτησε συγκεκριμένα από την Caritas Αλβανίας να βοηθήσει τους εκτοπισμένους. Επίσης έχουν αναφερθεί ζημιές και σε εκκλησίες και ενοριακά κτίρια. Η Caritas Italiana είναι έτοιμη να στηρίξει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτής της νέας έκτακτης ανάγκης. Με μια δήλωσή τους, οι επίσκοποι της Αλβανίας εκφράζουν την εγγύτητά τους προς όλους τους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί, σωματικά αλλά και πνευματικά, από αυτή τη φυσική καταστροφή.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου