ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

Τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου 2018 έγιναν τα εγκαίνια του «ενοριακού γραφείου επικοινωνίας» της ενορίας της Σάμου επί της ιδού Σοφούλη στο Βαθύ.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Αποστολικό Νούντσιο Σεβασμιότατο π.Savio HON TAI FAI και τον Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο, παρουσία του εφημερίου Σάμου π, Ριχάρδου, του υποδιακόνου Μαρίου, του Διευθυντή της Κάριτας της Αρχιεπισκοπής της Stetino της Πολωνίας, π. Magic και του Γραμματέα του Αρχιεπισκόπου της ίδιας Αρχιεπισκοπής π. Ιουλίου.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι της Κάριτας της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Stetino της Πολωνίας και του προσωπικού ενδιαφέροντος του Διευθυντού της. Ο π. Magic έχει επισκεφθεί και άλλες φορές την Ενορία της Σάμου και της Λέσβου και έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ακριτικές αυτές ενορίες με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτουν να εξυπηρετήσουν πνευματικά και υλικά , τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εκεί εγκλωβιστεί.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι η μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα που διακόσιοι, τουλάχιστο, από αυτούς συχνάζουν κάθε Κυριακή και εορτή στη Θεία Λειτουργία ή στην Ακολουθία του Λόγου που τελείται στον ενοριακό ναό της Μυτιλήνης και του Βαθέως Σάμου και συμμετέχουν ενεργά στη Θεία Λατρεία.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι βρήκαν στην Εκκλησία αυτό που κανένας άλλος δεν τους προσφέρει.

Με την ευλογία των παρόντων και του χώρου, μίλησε ο Αποστολικός Νούντσιος, ο Αρχιεπίσκοπος , ο Διευθυντής της Κάριτας της Αρχιεπισκοπής της Stetino της Πολωνίας και ο προσωπικός Γραμματέας του Αρχιεπισκόπου π. Ανδρέα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος ευχαρίστησε την Αρχιεπισκοπή της Stetino και της Κάριτας της ίδιας Αρχιεπισκοπής, η οποία στο πρόσωπο του Διευθυντή π. Magic έμπρακτα συμπαραστέκεται ενεργά προς τις δύο ενορίες της Σάμου και της Λέσβου.

Οι Ενορίες αυτές με πρωτεργάτες τον Γενικό Βικάριο της Επισκοπής Χίου και εφημέριο Σάμου, π. Ριχάρδο Ταράσκεβιτς, τον εφημέριο Λέσβου π. Λέοντα Κισκίνη και τον ακούραστο υποδιάκονο Μάριο Φώσκολο, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ουσιαστικές πνευματικές και υλικές ανάγκες τόσο των ενοριτών όσο και των δυστυχισμένων αδελφών μας προσφύγων και μεταναστών. Οι Θεσμοί λοιπόν αγαθοεργίας θα πρέπει να τους συμβουλεύονται και να συνεργάζονται μαζί τους, αν θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν το έργο αγάπης προσαρμοσμένο στις άμεσες και ουσιαστικές ανάγκες αυτών των αδελφών μας.

Εντυπωσιακό και θερμό ήταν το ευχαριστώ όλων των παρόντων που εκφράστηκε από το στόμα ενός νεαρού μετανάστη του οποίου τα λόγια επιβεβαιώθηκαν με μια ζητωκραυγή όλων των παρόντων προσφύγων και μεταναστών.

Μετά τους χαιρετισμούς προσφέρθηκε ένα όμορφο γεύμα στους εξήντα περίπου πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και σε όλους τους παρόντες.

Τις πρώτες απογευματινές ώρες αναχώρησε αεροπορικώς για Αθήνα ο Αποστολικός Νούντσιος, Σεβασμιότατος π. Savio HON TAI FAI.

[module-770]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου