Έφυγε ο Γρηγόρης

Έφυγε ο Γρηγόρης

Έφυγε ο Γρηγόρης, αλλά μας άφησε πολλά  χνάρια  πίστης,  αγάπης κι αισιοδοξίας. Αρετές που μοιάζουν με εκείνες των αγγέλων.

Η αγγελία του θανάτου του αγαπημένου μας Γρηγόρη έκανε και τον ίδιο τον ουρανό  να μελαγχολήσει. Έγινε σκυθρωπός. Τα σύννεφα που τον κάλυπταν έγιναν περισσότερα και κάποια από αυτά άφηναν μερικές σταγόνες νερού που  ήταν τα  δικά τους δάκρυα καθώς συμμετείχαν στο πένθος της Τήνου.

Ο Γρηγόρης, στερήθηκε μερικά  φυσικά χαρίσματα  αλλά ξεχώρισε σ’ εκείνα ψυχής γι’ αυτό και μπορούσε  να νιώθει χαρούμενος και ευτυχισμένος ακόμη και μέσα από κάποιες ειδικές ανάγκες. Ήταν ο άνθρωπος με ιδιαίτερες ικανότητες στο να μεταδίδει στους άλλους την αισιοδοξία του, την ελπίδα του,  τη δύναμη της ψυχής του και προπάντων την δυνατή πίστη του.

Ποιος δεν αισθάνθηκε δυνατός, όταν τον  έβλεπε να διασχίζει τους δρόμους του νησιού μας με το δικό του μεταφορικό μέσο και να μοιράζει χαμόγελα, να δίνει κουράγιο στους υγιείς, να παραδειγματίζει τους ολιγόπιστους και να ενθαρρύνει κάθε άνθρωπο που έβλεπε να του  λείπει το θάρρος.

Γνωρίζω πως υπέφερε πολύ τον τελευταίο καιρό και τελικά δεν άντεξε και έφυγε χθες. Έφυγε από τον κόσμο του πόνου για να συναντήσει τον αδελφό του Μάρκο που  είχε φύγει κι εκείνος  πολύ νωρίς και να ζήσουν και οι δυο μαζί στον κόσμο της ευτυχίας.

Τώρα ζουν  και ο δύο, εκεί που τόσοι άλλοι  πέρασαν για λίγο από τη γη αυτή και γρήγορα  μετατέθηκαν στο «φυσικό χώρο» των  αγγέλων.

Πολλοί  και πολύ τον αγαπήσαμε γι’ αυτό και συμμετέχουμε στον ανθρώπινο πόνο της συζύγου του Ανδριάνας, μιας  αληθινής ηρωίδας που θέλησε να κάνει ευτυχισμένο το Γρηγόρη και τα κατάφερε. Στον πόνο των γονιών του, της αδελφής του, της ευρύτερης οικογένειά του,  οι οποίοι είναι η δεύτερη φορά που πονούν  τόσο δυνατά, γιατί αποχωρίστηκαν από τα δύο εκλεκτά παιδιά τους που τόσο φρόντισαν και τόσο πολύ θυσιάστηκαν γι’ αυτά.

Αγαπητοί: Ανδριάνα, Σεβαστέ και αγαπητέ π. Ιωάννη, σεβαστή Πρεσβυτέρα Μαρία, αγαπητή Καλλιόπη  είμαι κοντά σας. Προσεύχομαι για σας. Ζητώ από τον Κύριο, να σας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να διατηρήσετε την ηρεμία σας και τη γαλήνη σας. Είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρετε, διότι εσείς τα διδάξατε με τόση πειθώ και επιτυχία στα   παιδιά σας

Τώρα στη δική μας προσευχή, έχετε και την προσευχή δύο αγγέλων των οποίων η προσευχή είναι πολύ πιο δυνατή από τη δική μας.

Ο Κύριος ας αναπαύσει κοντά του το αγαπητό μας Γρηγόρη, διότι τον γνώρισε, τον πίστεψε, τον αγάπησε  και τον ακολούθησε με το δικό του σταυρό.

 

+Νικόλαος

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου