Ευχαριστώ Ματθία

Ευχαριστώ Ματθία

Ο Ματθίας είναι φίλος μου από πολλά χρόνια. Όταν κατοικούσα στη Ρώμη τον συναντούσα συχνά, τώρα όμως είμαι στη Βερόνα  και δεν έχω πια την ευκαιρία  να τον βλέπω, παρά μόνο να τον ακούω κάθε τόσο στο τηλέφωνο. Πριν από μία ώρα μου τηλεφώνησε  για να μου ευχηθεί για την ονομαστική μου γιορτή. Μεταξύ του ενός αστείου και του άλλου που αποκάλυψε  πράγματα  που με εντυπωσίασαν για την αγιοσύνη που περιείχαν τα λόγια του.

Γνωρίζω το παρελθόν του και όλες τις αρρώστιες που πέρασε  και τον συγχάρηκα  για τα θαύματα της θεραπείας  που του έκανε ο Κύριος. Ο Ματθίας άρχισε να μου διηγείται πως έχουν τα πράγματα και μάλιστα με χιούμορ για την ίδια του την υγεία που αντιμετώπισε πολλές περιπέτειες.

“Μεταξύ άλλων – μου διηγείται – δοκίμασα  τι σημαίνει να  συμπεριφέρονται σε κάποιον σαν να είναι εγκληματίας . Τέτοιον με θεώρησε , έτσι με έκρινε ένας φίλος μου  για αρκετό καιρό. Εξ αιτίας μια λιποθυμίας που μου συνέβη, ενώ περπατούσα μόνος στο δρόμο – μου εξηγεί ο Ματθίας- με συνέλεξαν από το οδόστρωμα  δύο αστυνομικοί που περνούσαν τη στιγμή εκέινη από κει”.

“Αφού με σήκωσαν , επειδή δεν μπορούσα να στηριχθώ στα πόδια μου με κρατούσαν  σφιχτά στην αγκαλιά τους. Στη διαδρομή εκείνη, και ακριβώς εκείνη τη στιγμή έτυχε να περνά από εκεί  ένας φίλος μου που με είδε ανάμεσα σε δύο αστυνομικούς. Διασταυρώνοντας τη ματιά του  κατάλαβα ότι ντρεπόταν για μένα: στα μάτια του  ήμουν ένας εγκληματίας ,  που συνέλαβαν οι αστυνομικοί”.

“Δεν είχα ούτε διάθεση, ούτε τη δύναμη να τον βεβαιώσω για την αθωότητα μου. Ούτε είχα τον καιρό  να το κάνω, ούτε να του εξηγήσω  τι συνέβη, διότι εκείνος  συνέχισε το δρόμου  του χωρίς να με πλησιάσει.  Ηρέμησα μόνο σκεπτόμενος  όσα συνέβησαν στον Ιησού που ενώ ήταν αθώος τον τραβούσαν σαν ένα εγκληματία από το ένα δικαστήριο στο άλλο.”.

“Χάρη στο Θεό είμαι τόσο πεπεισμένος,  ότι δεν είμαι τίποτε, και όταν κάποιος μιλά με καλά λόγια για μένα ή μου κάνει επαίνους, σκέπτομαι ότι κάνει λάθος  στο πρόσωπο: τότε μετατρέπω εκείνες τις στιγμές  σε προσευχή , επαναλαμβάνοντας στον Ιησού: «‘Εσύ, Κύριε, ξέρεις ότι κάνουν λάθος,  διότι το καλό που βλέπουν  σε μένα,  οφείλουν να το αποδώσουν σε σένα».

Ευχαριστώ, Ματθία.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου