Δυνάμεις ασφαλείας κτυπούν τους διαδηλωτές: 9 νεκροί

Δυνάμεις ασφαλείας κτυπούν τους διαδηλωτές: 9 νεκροί

Ο αριθμός των θανάτων από τις σουδανικές δυνάμεις ασφαλείας κατά των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών που διαμαρτύρονται στο Χαρτούμ έχει αυξηθεί σε εννέα νεκρούς και πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα το πρωί. "Οι διαδηλωτές υπέστησαν αιματηρή σφαγή σε μια προσπάθεια διάλυσης της καθιστικής διαμαρτυρίας", δήλωσε η Ένωση Σουδανών Επαγγελματιών στο Twitter, το οποίο διεξάγει διαδηλώσεις στη χώρα από τις 22 Δεκεμβρίου.

Η διαμαρτυρία

Η αντιπολίτευση σκοπεύει να ασκήσει πίεση στη στρατιωτική χούντα για να σπάσει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία μιας πολιτικής κυβέρνησης. Τις τελευταίες ημέρες, η απόφαση στο Σουδάν, μετά την απόλυση του πρώην προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ, χαρακτήρισε την καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στα κεντρικά γραφεία των ενόπλων δυνάμεων ως "απειλή" για την ασφάλεια. Στις 28 Μαΐου, οι αντιρρήσεις διενήργησαν γενική απεργία δύο ημερών, μετά την οποία ένας εκπρόσωπος του μεταβατικού στρατιωτικού συμβουλίου είχε ανακοινώσει μια παρέμβαση «εντός των ορίων του νόμου» κατά των «ανταρτών».

Η βία συνεχίζεται

Οι εκδηλώσεις  βίας χθες το πρωί  στο Χαρτούμ αποδεικνύουν  τη βία, λέει ο Raffaele Masto, ένας αφρικανιστής δημοσιογράφος και ειδικός στην περιοχή. "Έχει γίνει κατανοητό – λέει ο Mastο στο Ραδιόφωνο του Βατικανού – ότι η καταστολή θα μπορούσε να ξεκινήσει από τη μια στιγμή στην άλλη  αμέσως μετά τη γενική απεργία  με τη μεγάλη συμμετοχή, που απέδειξε στους στρατιώτες πόση  δύναμη και διαπίστωσαν «την προσχώρηση τεράστιων στρωμάτων του άμαχου πληθυσμού και από τότε οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν επαναληφθεί».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (3η ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

ANGELUS 3ης Ιουλίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της Θείας Λειτουργίας της σημερινής

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου