ΔΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙ

ΔΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙ

Όπως γνωρίζετε από τα ΜΜΕ ο πόλεμος δυναμώνει στο Χαλέπι. Η κατάσταση των πολιτών των δύο πλευρών κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών της πόλης είναι δραματική.

Σ΄ αυτό το ολέθριο πλαίσιο ο Αρχιεπίσκοπος του Χαλέπι Σεβασμιότατος  Boutros Marayati, έγραψε μια επιστολή στον φίλο του   Αρχιεπίσκοπο της Μπολόνιας στην Ιταλία,  Σεβασμιότατο Matteo Zuppi. Στην επιστολή γράφει:

«Φίλτατε Ματθαίε, η κατάσταση στο Χαλέπι είναι δραματική, από τέσσερεις μέρες ξανάρχισαν οι εχθροπραξίες  και  η βία.

Η εκεχειρία  τελείωσε και ξανάρχισαν οι βομβαρδισμοί πάνω στην πόλη με μία εντυπωσιακή αγριότητα.

Είναι πολλά τα θύματα  του άμαχου πληθυσμού, ιδιαίτερα των παιδιών. Σπίτια γκρεμισμένα και πολλοί τραυματίες, ο κόσμος φοβάται πολύ, αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τα σχολεία , ο φόβος είναι γενικός,  διότι δεν υπάρχει κανένα θετικό αποτέλεσμα στις τόσες διαμαρτυρίες μας.

Δεν υπάρχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα.

Ζητάμε την προσευχή σας με τη μεσιτεία της Παναγίας.

Το μόνο που μας μένει είναι η πίστη στο Θεό. Μόνο Εκείνος  μπορεί να κάνει κάτι, ένα θαύμα και να μας ξαναδώσει την ειρήνη.

Είναι η μόνη ελπίδα που μας βοηθάει να συνεχίσουμε να ζούμε.

Μην ξεχνάτε την Εκκλησία μας που υποφέρει».

Ο Αρχιεπίσκοπος  Ματθαίος Zuppi, δημοσίευσε την επσιτολή που του έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος του Χαλέπι και   καλεί όλους τους πιστούς να προσευχηθούν  γι’ αυτήν την κοινότητα των μαρτύρων.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΙΞΤΟΥ Β’ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

  Εκλέχτηκε Πάπας κατά την περίοδο των διωγμών και ύστερα από έντεκα μήνες θανατώθηκε για την πίστη του από τον αυτοκράτορα Βαλεριάνο. Κατά πάσα πιθανότητα

Το κήρυγμα της Κυριακής

19η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ο Λόγος του Κυρίου επανέρχεται σε δύο θέματα που αναφέρθηκαν και την περασμένη Κυριακή, δηλαδή την προσκόλληση στα υλικά αγαθά

Εορτάστηκε η Παναγία των Χιόνων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εόρτασε πανηγυρικά ο παλιός ενοριακός Ναός του Χατζηράδου που είναι αφιερωμένος στην Παναγία των Χιόνων. Αποβραδίς, 4 Αυγούστου 2022,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου