ΔΩΡΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ

ΔΩΡΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ

Χθες, τελευταία Πέμπτη του μήνα, όπως κάθε μήνα τελέστηκε η  Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας στο Βρυσί  για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος και ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής π. Φραγκίσκος Βιδάλης

Η Εκκλησία γιόρταζε τα αθώα νήπια  που σκότωσε ο σκληρός και άμυαλος Ηρώδης με το σκεπτικό ότι έτσι  θα εξαφανίσει από τη γη και το νεογέννητο Σωτήρα του κόσμου. Ο ανόητος πίστεψε ότι υπάρχει άνθρωπος πάνω στη γη  που να μπορεί να τα βάλει με το Θεό και να βγει νικητής.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τους παρόντες να προσευχηθούν, εκτός από το σκοπό που προσευχόμαστε κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα στο Βρυσί, και για τους συζύγους Ματθαίο και Καρμέλα Βιδάλη που χθες, με τη συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία, γιόρτασαν το χρυσό ιωβηλαίο του γάμου τους.

«Σας ζητώ, αδελφοί μου και αδελφές μου να προσευχηθούμε σ’ αυτή τη Θεία Λειτουργία και για τους δύο συζύγους που είναι εδώ παρόντες και γιορτάζουν τα πενήντα χρονιά γάμου τους. Είναι οι γονείς του π. Φραγκίσκου: ο Ματθαίος και η Καρμέλα. Ευχαριστούμε το Θεό για όλα τα δώρα που έκανε  στους δύο αυτούς συζύγους και στην οικογένειά τους αλλά ευχαριστούμε και τους δύο αυτούς γονείς για το δώρο που έκαναν στην Εκκλησία προσφέροντας  το μοναδικό γιό τους στην υπηρεσία του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας.

Τους ευχόμαστε να ζήσουν δίνοντας παράδειγμα της ενότητας τους και εκτός από το χρυσό ιωβηλαίο που γιορτάζουν σήμερα να γιορτάσουν, με την ευλογία και τη χάρη του Θεού, και το πάγχρυσο  ιωβηλαίο των 75 χρόνων του γάμου τους».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου