Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου: «ΜΕΝΟΥΜΕ…ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ!»

4

Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου: «ΜΕΝΟΥΜΕ…ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ!»

Φέτος στο Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου στην Τήνο, έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών παιδιών !
Ένα ολοκαίνουργιο δεντρόσπιτο για τους μαθητές μας υπάρχει τώρα κάτω από την σκιά της αιωνόβιας βελανιδιάς, που βρίσκεται στο υπέροχο προαύλιο χώρο του σχολείου, να δίνει φως στη παιδική φαντασία μας.
Ο κορωνοϊός άλλαξε τις συνήθειές μας και έκανε τη φετινή σχολική χρονιά να ξεκινά μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Εκείνο, όμως, που δεν μπόρεσε να αλλάξει, κι ούτε θα επιτρέψουμε να αλλάξει είναι το δικαίωμά μας να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα… Δράττουμε λοιπόν την ευκαιρία που μας δίνουν οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας και εκμεταλλευόμαστε με όλους τους δυνατούς τρόπους το δεντρόσπιτο μας ειδικά τώρα που συνίσταται η εκπαίδευση σε ανοιχτούς χώρους και με το μαγικό μας ραβδί το μετατρέπουμε σε υπαίθρια αίθουσα διδασκαλίας με μαθητές μέσα έξω και τριγύρω του και το δάσκαλο να σμιλεύει τις παιδικές ψυχές κάτω από τα φύλλα της βελανιδιάς.
Μία πολύ όμορφη ξύλινη κατασκευή όπου τα παιδιά θα μπορούν προγραμματισμένα, να διαβάζουν τα αγαπημένα βιβλία τους, να κάνουν τις εργασίες τους, να περνούν εκεί τα διαλείμματά τους, να γελούν, να ονειρεύονται, μέσα στη φύση .
Με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, την υπομονή και επιμονή των δασκάλων του σχολείου και της διευθύντριας την ένθερμη υποστήριξη του συλλόγου γονέων, αλλά και την δωρεάν προσφορά της μεταφορικής Παπαναστασίου και του ταξιδιωτικού γραφείου Μαλλιάρη βρήκαν οι μαθητές το δενδροσπιτό τους να τους περιμένει εκεί, την πρώτη κιόλας μέρα της σχολικής χρονιάς.
Εμείς « ΜΕΝΟΥΜΕ…ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ» και δε σταματάμε να ονειρευόμαστε, μέχρι να περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος αλλά και για πολύ καιρό ακόμα.

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους!
Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου
Τήνος

5

6

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε ο Ναός του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο

Το πρωί της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου, ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου,  Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ, μαζί με τον Εφημέριο Χίου π. Λέοντα, επισκέφτηκαν τα

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 10 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου