ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΤΟ 2020

ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΤΟ 2020

Από τις στήλες του ΚΑΝΤΑΜ.GR έχουμε ήδη αναφερθεί σε πιθανά ταξίδια του Πάπα εκτός Ιταλίας το 2020 : θυμίζω το Νότιο Σουδάν, που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο, κατοικείται κυρίως από χριστιανούς και ο Φραγκίσκος έχει δηλώσει ότι θα επισκεφθούν, μόλις σταθεροποιηθεί η ειρηνευτική διαδικασία, μαζί με τον Πριμάτο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο J.Welby και την Κύπρο, όπως επίσημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Πριν λίγες μέρες αντίστοιχη ευχή εκφράστηκε μετά τη συνάντηση Πάπα – πρωθυπουργού Μαυροβουνίου Dusko Markoviz, ενώ είναι γνωστή η θέληση του Φραγκίσκου να επισκεφθεί το μαρτυρικό Ιράκ, όπως είναι επιθυμία και της τοπικής καθολικής κοινότητας.
Το προσεχές Παγκόσμιο Ευχαριστιακό Συνέδριο και η μακαρυωνυμία του καρδιναλίου Josef Mindjszenty αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για μια παπική επίσκεψη στην Ουγγαρία, το προσεχές φθινόπωρο. 
Τέλος το πιο μακρινό ταξίδι, που προβλέπεται στο δεύτερο μισό του έτους, είναι αυτό προς τη μουσουλμανική Ινδονησία και τα, με σημαντική παρουσία χριστιανών, Ανατολικό Τιμόρ και Παπούα – Νέα Γουινέα 

Πληροφόρηση από Il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου