Δεν υπάρχει αγάπη χωρίς προσευχή

Δεν υπάρχει αγάπη χωρίς προσευχή

Την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Μοναστηριακό  Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου, για έβδομη  συνεχόμενη χρονιά, διήμερο προσευχής για την πνευματική ενίσχυση  των έργων αγάπης  της Κάριτας Νάξου-Τήνου.

Με βάση ένα πρόγραμμα που  είχε ετοιμάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κάριτας κλήθηκαν οι πιστοί να στηρίξουν το έργο της  και με τη δύναμη της προσευχής τους.

Το διήμερο άρχισε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την οποία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος και συλλειτούργησαν μαζί του ο π. Δημήτριος , ο π. Ιωσήφ και ο π. Μάρκος Βιδάλης.

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας έγινε και η απαγγελία του ροδαρίου, ομιλία από τον π. Φραγκίσκο Βιδάλη ο οποίος παρουσίασε το Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για την Τεσσαρακοστής του 2019 με θέμα: «Ας έλθουμε κοντά στα αδέλφια μας  που αντιμετωπίζουν δυσκολίες», η έκθεση και προσκύνηση του Παναχράντου Μυστηρίου και η ημέρα ολοκληρώθηκε με την   τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού.

Το όλο πρόγραμμα άρχιζε στις 6 το απόγευμα και ολοκληρωνόταν στις 9 το βράδυ

Η δεύτερη  ημέρα ξεκίνησε και πάλι  με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από το Σεβασμιότατο  Αρχιεπίσκοπο και μαζί του συλλειτούργησε ο π. Μάρκος Φώσκολος, ο π. Φερνάνδος  Bravo και ο π.  Μάρκος Βιδάλης. Ακολούθησε η απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου, η μελέτη  των παθών του Κυρίου, η ομιλία από τον π. Μάρκο Φώσκολο με θέμα: ¨Ας μοιραστούμε  τα υλικά και πνευματικά αγαθά μας», ακολούθησε η έκθεση και η προσκύνηση του Παναχράντου  Μυστηρίου και η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε και πάλι με την Ακολουθία του Εσπερινού.  

Έτσι ολοκληρώθηκε το έβδομο διήμερο προσευχής με μία ποικιλία ιεροτελεστιών που βοήθησε  όλους τους παρόντες να καταλάβουν ότι, δεν είναι δυνατόν ο χριστιανός από μόνος να κάνει έργα αγάπης του  είναι απαραίτητη η δύναμη της προσευχής. Αυτή είναι η πεποίθηση της Κάριτας Νάξου-Τήνου γι’ αυτό και επιμένει στη ετήσια διοργάνωση του διήμερου προσευχής.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τους διοργανωτές και αυτά τα συγχαρητήρια δεν τα δίνουμε μόνο μέσω αυτού του δημοσιεύματος,  αλλά δόθηκαν ιδιαίτερα  με την αθρόα συμμετοχή των πιστών που απέδειξαν ότι συμμερίζονται απόλυτα τη σκέψη και το έργο της Κάριτας. 

[module-825]

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου