ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / Κάριτας Νάξου – Τήνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τήνος 23 Νοεμβρίου 2017

 

H Κάριτας Νάξου – Τήνου παρουσίασε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου τη νέα υποδομή του Κέντρου Ακρόασης / Συμβουλευτικού Σταθμού της στη Χώρα της Τήνου και τα επίσημα εγκαίνιά του θα γίνουν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στις 12.30 μμ.
Το Κέντρο έχει έργο τη συμβουλευτική προς δοκιμαζομένους ανθρώπους, την ψυχολογική στήριξή τους και τη διαμεσολάβηση για την επαφή τους με φορείς και υπηρεσίες κοινωνικής βοήθειας. Οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού, που εξυπηρετεί επιπλέον την Άνδρο και τη Νάξο, προσφέρονται δωρεάν από τον Ιούλιο του 2016.
Σκοπός είναι το Κέντρο να συμβάλλει όσο μπορεί στην αυτάρκεια, στην προστασία της αξιοπρέπειας και στην υποστήριξη της ψυχοπνευματικής ισορροπίας των ανθρώπων που προσφεύγουν σ' αυτό.

Το Κέντρο Ακρόασης είναι ανοικτό σε ανθρώπους αστέγους, με οικονομικές δυσκολίες ή με προβλήματα υγείας, σε θύματα κακοποίησης-εξαρτημένους και περιθωριοποιημένους, σε πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις, με μέγιστη διακριτικότητα. Υπεύθυνη για τη λειτουργία του Κέντρου είναι η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Μαρία Μελανίτη και τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 6946 869 194.
Στην παρουσίαση του Σταθμού προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας Νάξου – Τήνου Σεβασμιότατος Νικόλαος και στην παρουσίαση μετείχε η υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής και Συνηγορίας της Κάριτας Ελλάς Μαρία Κουτάτζη (στιγμιότυπα στο https://www.youtube.com/watch?v=ScXT0PL-2ZE&feature=youtu.be).
Παρέστησαν ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου πατέρας Μάρκος Φώσκολος, ο έπαρχος Τήνου Γιάννης Γιαγιάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιωάννης Σιώτος και ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο ο Νίκος Γκύζης.

Τοπικούς συλλόγους εκπροσώπησαν  στην εκδήλωση οι πρόεδροι των Συνταξιούχων Ευάγγελος Βλαχάκης, του Εμπορικού Ανδρέας Τσιμέκης, των Γυναικών Γαρυφαλλιά Πλυτά και των Φίλων του Κέντρου Υγείας “Νικόλαος Κόγκος” Γιώργος Περπινιάς. Παρευρέθηκαν η επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ελισσάβετ Μπαλταρέτζου και ο υπεύθυνος μηχανικός για την ανακαίνιση του νέου χώρου του Κέντρου Ακρόασης Νικηφόρος Δελασούδας.
 

Για την Κάριτας Νάξου – Τήνου
Αντώνης Δελατόλας

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου