Ο Πάπας δέχτηκε τον αγγλικανό αρχιεπίσκοπο David Moxon

Ο Πάπας δέχτηκε τον αγγλικανό αρχιεπίσκοπο David Moxon


Ο Πάπας Φραγκίσκος  συνάντησε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 τον αποχωρούντα εκπρόσωπο Papa του Αρχιεπισκόπου του Canterbury και Διευθυντή του Αγγλικανικού Κέντρου στη Ρώμη, αρχιεπίσκοπο David Moxon, ο οποίος μετά από τέσσερα χρόνια υπηρεσία στη Ρώμη επιστρέφει στη Νέα Ζηλανδία . Αυτό ανέφερε τα Ράδιο του Βατικανού στην αγγλική εκπομπή.

Το Μάιο του 2013 – δηλαδή μερικές εβδομάδες μετά την ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου στην Αποστολική Έδρα της Ρώμης (19 Μαρτίου) και του νέου Αρχιεπισκόπου του  Canterbury, Justin Welby (21 Μαρτίου) — ο αρχιεπίσκοπος Moxon ανέλαβε καθήκοντα   συμπροέδρου  στην Διεθνή Επιτροπή αγγλικανο-καθολική.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα τον διαδεχθεί ο αρχιεπίσκοπος  Bernard Ntahoturi, πριμάτος της αγγλικανικής Εκκλησίας στο Burundi από το 2005 έως το 2016.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (3η ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

ANGELUS 3ης Ιουλίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της Θείας Λειτουργίας της σημερινής

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου