Υπέκυψε στον κορωνοϊό ο Σεβασμιότατος D’Alise, Επίσκοπος της Caserta

16

Υπέκυψε στον κορωνοϊό  ο Σεβασμιότατος DAlise, Επίσκοπος της Caserta

Πέθανε προχθές το πρωί ο Επίσκοπος της Caserta Σεβασμιότατος r Giovanni D’Alise. Ο θάνατός του επήλθε ενώ έσφιγγε στα χέρια του το άγιο ροδάριο. Η εξόδιος Ακολουθία όπως αναφέρει η εφημερίδα έγινε χθες στις 6 το απόγευμα, στον Καθεδρικό ναό της Caserta. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση , ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής ιεραρχίας Gualtiero Bassetti εξέφρασε τα συλλυπητήριά του: “Αυτούς τους μήνες – έγραψε- πολλοί ιερείς έφυγαν εκ αιτίας του κορωνοϊού και οι Επίσκοποι είναι πριν απ’ όλα ιερείς μεταξύ των ιερέων. Σήμερα μας άφησε ο Επίσκοπος Ιωάννης, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή στάθηκε κοντά στους άλλους και συμμερίστηκε τα διαδρομή του πόνου”.

Βιογραφία

Ο Σεβασμιότατος Giovanni D’Alise γεννήθηκε στη Νάπολη στις l 14 Ιανουαρίου του 1948. Χειροτονήθηκε Ιερέας στις 23 Σεπτεμβρίου του 1972. Από   το  2001 έως το 2004 υπήρξε επαρχιακός βικάριος της Επαρχίας του San Felice – Arienzo. Το έτος 1984 επωμίστηκε καθηκόντων ποιμαντικής στην Κύρια ς Εκκλησιαστικής του Επαρχίας.
Φρόντισε για τα 22 ετήσια Συνέδρια της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Acerra και την ετήσια τέλεση της Ημέρας της Ζωής. Από το 2003 έως το 2004, η Εκκλησιαστική Επαρχία της Nocera Inferiore-Sarno του ανέθεσε την ευθύνη της επιμόρφωσης των μονίμων διακόνων της Εκκλησιαστικής Επαρχίας του.
Στις 5 Ιουνίου του 2004 εκλέχτηκε Επίσκοπος της χηρεύουσας επισκοπικής έδρας της Ariano Irpino-Lacedonia και χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 17 Ιουλίου του ίδιου έτους.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου