Η έκκληση της Προεδρίας της CCEE για τον Σεβασμιότατο Tadeusz Kondrusiewicz

4

Η έκκληση της Προεδρίας της CCEE  για τον Σεβασμιότατο Tadeusz Kondrusiewicz

Από την 31η του περασμένου Αυγούστου, ο Σεβασμιότατος Tadeusz Kondrusiewicz, αρχιεπίσκοπος του Μινσκ και πρόεδρος της Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων στη Λευκορωσία, κατά την επιστροφή του από ένα ταξίδι στην Πολωνία όπου συμμετείχε σε εορτασμούς προς τιμήν της Παναγίας της Częstochowa, εμποδίστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Η Προεδρία της CCEE εκφράζει την εγγύτητα όλης της Ιεραρχίας της Ευρώπης προς τον Σεβασμιότατο Kondrusiewicz και την Εκκλησία της Λευκορωσίας σ’ αυτή τη λεπτή υπόθεση και κάνει δική της την έκκλησή του Πάπα Φραγκίσκου “για διάλογο, για την απόρριψη της βίας και για το σεβασμό της δικαιοσύνης και του νόμου ” Και, μαζί με τον Πάπα, εμπιστεύεται “όλους τους Λευκορώσους στην προστασία της Παναγίας, της Βασίλισσας της Ειρήνης”.
Ενώ βεβαιώνει για τις προσευχές της για τον αγαπημένο του ποιμένα και ολόκληρη την κοινότητα της Λευκορωσίας, ελπίζει για άμεση επιστροφή στο σπίτι του Αρχιεπισκόπου του Μινσκ για τη συνέχιση των επισκοπικών καθηκόντων του και ενθαρρύνει όλους να εργαστούν για να επιλύσουν ειρηνικά τη σύγκρουση και να συνεχίσουν, με εμπιστοσύνη, την πορεία του διαλόγου για το καλό του ανθρώπου και της κοινωνίας στο σύνολό της.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου