Η Καθολική «Caritas» δίπλα στους πρόσφυγες με τροφή και κατάλυμα

Η Καθολική «Caritas»
δίπλα στους πρόσφυγες με τροφή και κατάλυμα

 

Στην παροχή βοήθειας στους πλέον ευάλωτους πρόσφυγες κατά τη διαδρομή τους από τη Λέσβο (πύλη εισόδου στη χώρα) έως και την Ειδομένη στα σύνορα με τη FYROM στοχεύει το πρόγραμμα που «τρέχει» το Φιλανθρωπικό Σωματείο της καθολικής εκκλησίας και η ΜΚΟ «Caritas» με την αντίστοιχη οργάνωση της Ελβετίας και έχει παρουσία στο νησί μας από τον περασμένο Αύγουστο.
Πέραν από τους τοπικούς εκπροσώπους του φορέα, που θα αναδειχθούν μέσα από τις προσλήψεις που έχει προκηρύξει, βασικός της «άγγελος» είναι ο πατήρ Λέων της καθολικής εκκλησίας της Μεταστάσεως της Θεοτόκου.
Ειδικότερα, η παροχή βοήθειας μέσα στο χειμώνα θα αφορά την παροχή καταλύματος σε ξενοδοχεία σε Λέσβο και Αθήνα νοικιασμένα εξ ολοκλήρου από την «Caritas» καθώς και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε αυτά. Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα ανακοινωθούν και τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούν πρόσφυγες. 
Κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, η «Caritas Ελλάς» παρέχει άμεση βοήθεια στους πρόσφυγες μέσω της υλοποίησης διαφόρων δράσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.
Στη Λέσβο, η ομάδα των εθελοντών της έχει αναλάβει από τις αρχές του Σεπτέμβρη τη διανομή υπνόσακων και υποστρωμάτων.
Είναι όμως και η προσπάθεια των εθελοντών να βοηθήσουν τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες υλοποιώντας δραστηριότητες πέρα των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης. Διαθέτοντας ό,τι χρηματικούς πόρους δύνανται, εφοδιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα με είδη τροφίμων και μπουκαλάκια νερό για να τα διαθέσουν στους πληγέντες συνανθρώπους μας κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.
Επίσης, παρόλο που ο αριθμός των υπνόσακων και υποστρωμάτων δεν είναι αμελητέος, η «Caritas Ελλάς» προέβλεψε να διατεθούν σε Χίο και Λέσβο 4.000 πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για βρέφη και παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Δύο θέσεις εργασίας
Δύο θέσεις εργασίας τετράμηνης και πεντάμηνης πλήρους απασχόλησης προκήρυξε η «Caritas Ελλάς» για τη Λέσβο.
Η μία αφορά την κάλυψη θέσης τοπικού συντονιστή έκτακτων αναγκών και η άλλη υπεύθυνου προγράμματος βοήθειας προσφύγων κατά το χειμώνα στη Λέσβο.
Η πρόσληψη είναι άμεση και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους και το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση emergency.caritashellas@yahoo.gr ή να ταχυδρομήσουν με συστημένη επιστολή ή courier κλειστό φάκελο που θα περιέχει την αίτησή τους με όλα τα δικαιολογητικά στη διεύθυνση: «Caritas Ελλάς», Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα.

Πηγή: εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου