Μπογκοτά: Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί για τον Πάπα

Μπογκοτά: Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί για τον Πάπα

Στο τέλος της τελετής υποδοχής στην στρατιωτική περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου της Μπογκοτά  – Ελ Ντοράντο, ο Πάπας Φραγκίσκος ανέβηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, στο papamobile (ειδικό αυτοκίνητο του Πάπα) και διάνυσε ανάμεσα σε δύο ρεύματα πλήθους ,τα περίπου 15 χιλιόμετρα που χωρίζουν το αεροδρόμιο από την αποστολική Νουντσιατούρα στην καρδιά της κολομβιανής πρωτεύουσας.

Το papamobileφτιάχτηκε από ένα «μικρό φορτηγό» (βανάκι) Chevrolet ειδικά τροποποιημένο για τις μετακινήσεις του Ποντίφικα. Στο εσωτερικό του μια πινακίδα με την επιγραφή “Hecho con mucho cariño por manos colombianas” («κατασκευάστηκε με πολλή αγάπη από κολομβιανά χέρια») καθώς επίσης και το έμβλημα της ομάδας που έχει μέσα στην καρδιά του ο Jorge Bergoglio, της San Lorenzo de Almagro, της Αργεντινής.

Επί του οχήματος επέβαιναν επίσης ο καρδινάλιος αρχιεπίσκοπος της Μπογκοτά και προκαθήμενος της Κολομβίας, Rubén Salazar, και «ο φύλακας άγγελος» του Πάπας, δηλαδή ο διοικητής της Χωροφυλακής του Βατικανού, Domenico Giani.

Κατά μήκος της διαδρομής, χιλιάδες Κολομβιανοί χαιρέτησαν τον Ποντίφικα, ανεμίζοντας σημαίες και πανό, τραβώντας φωτογραφίες με κινητά τηλέφωνα και ρίχνοντας λουλούδια (κυρίως τριαντάφυλλα), όλα αυτά τα συνόδευε η κραυγή «Φραγκίσκο».

 

Με την άφιξη στην νουντιατούρα, η οποία θα αποτελέσει το κατάλυμα του καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κολομβία, ο Πάπας έγινε δεκτός από μια μεγάλη ομάδα πιστών που εκτέλεσαν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

 

Ο Jorge Bergoglio επισκέφτηκε πρώτα το παρεκκλήσι της Νουντσιατούρας, όπου συναντήθηκε με το προσωπικό της διπλωματικής έδρας και απέδωσε φόρο τιμής με λουλούδια στην Παναγία, για να εισέλθει στη συνέχεια στην Νουντσιατούρα, εξηγεί ένα ανακοινωθέν του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας. (pdm)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου