Μπογκοτά: Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί για τον Πάπα

Μπογκοτά: Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί για τον Πάπα

Στο τέλος της τελετής υποδοχής στην στρατιωτική περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου της Μπογκοτά  – Ελ Ντοράντο, ο Πάπας Φραγκίσκος ανέβηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, στο papamobile (ειδικό αυτοκίνητο του Πάπα) και διάνυσε ανάμεσα σε δύο ρεύματα πλήθους ,τα περίπου 15 χιλιόμετρα που χωρίζουν το αεροδρόμιο από την αποστολική Νουντσιατούρα στην καρδιά της κολομβιανής πρωτεύουσας.

Το papamobileφτιάχτηκε από ένα «μικρό φορτηγό» (βανάκι) Chevrolet ειδικά τροποποιημένο για τις μετακινήσεις του Ποντίφικα. Στο εσωτερικό του μια πινακίδα με την επιγραφή “Hecho con mucho cariño por manos colombianas” («κατασκευάστηκε με πολλή αγάπη από κολομβιανά χέρια») καθώς επίσης και το έμβλημα της ομάδας που έχει μέσα στην καρδιά του ο Jorge Bergoglio, της San Lorenzo de Almagro, της Αργεντινής.

Επί του οχήματος επέβαιναν επίσης ο καρδινάλιος αρχιεπίσκοπος της Μπογκοτά και προκαθήμενος της Κολομβίας, Rubén Salazar, και «ο φύλακας άγγελος» του Πάπας, δηλαδή ο διοικητής της Χωροφυλακής του Βατικανού, Domenico Giani.

Κατά μήκος της διαδρομής, χιλιάδες Κολομβιανοί χαιρέτησαν τον Ποντίφικα, ανεμίζοντας σημαίες και πανό, τραβώντας φωτογραφίες με κινητά τηλέφωνα και ρίχνοντας λουλούδια (κυρίως τριαντάφυλλα), όλα αυτά τα συνόδευε η κραυγή «Φραγκίσκο».

 

Με την άφιξη στην νουντιατούρα, η οποία θα αποτελέσει το κατάλυμα του καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κολομβία, ο Πάπας έγινε δεκτός από μια μεγάλη ομάδα πιστών που εκτέλεσαν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

 

Ο Jorge Bergoglio επισκέφτηκε πρώτα το παρεκκλήσι της Νουντσιατούρας, όπου συναντήθηκε με το προσωπικό της διπλωματικής έδρας και απέδωσε φόρο τιμής με λουλούδια στην Παναγία, για να εισέλθει στη συνέχεια στην Νουντσιατούρα, εξηγεί ένα ανακοινωθέν του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας. (pdm)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου