Όπως στο bar

Όπως στο bar

Κάποιος νέος με πλησίασε και έκανε  μια συζήτηση μαζί μου. Ήθελε να ανοίξει την καρδιά του, να εκφράσει τις επιθυμίες του, να παρουσιάσει τις προθέσεις του για τη γενναιοδωρία. Ήθελε να προχωρήσει σε μια σημαντική απόφαση. Νόμιζε ότι είχε φθάσει στην κατάλληλη στιγμή   να αποφασίσει  εάν θα δημιουργούσε μία οικογένεια  ή θα  έμπαινε σε ένα μοναστήρι.

Τον συγχάρηκα….. για την αναζήτηση  του θελήματος του Θεού: διότι αυτή είναι η πιο σημαντική και πιο βασική κλήση του κάθε ανθρώπου.

«Τι επάγγελμα κάνεις;» – τον ρώτησα!

«Από ένα χρόνο τώρα εργάζομαι  σε ένα bar»: ζω εκεί και μένω όλο το πρωινό μέχρι το βράδυ. Δε νδιαθέτω ούτε ένα λεπτό για τον εαυτό μου. Πίσω από τον πάγκο  δεν χωρεί  ούτε ένα κάθισμα, για να καθίσω έστω και για λίγο.

Την πρώτη ημέρα της υπηρεσίας μου, ο ιδιοκτήτης με είδε να σερβίρω τον καφέ  με κάποια νεύρα, και μου λέει: «Αντώνη – εδώ μέσα δεν πρέπει να φέρνεις τα προβλήματά σου. Σ’ αυτότο περιβάλλον δεν υπάρχει θέση για άγχος.

Πίσω από τον πάγκο, κάθε κίνησή σου είναι ένα βήμα χορού, η  πιο ωραία μουσική είναι  εκείνη  της καφετιέρας,  των φλιτζανιών, των μικρών πιάτων  που παρουσιάζεις  σε κάθε πελάτη με  απαλότητα και που πρέπει να χοροπηδούν σαν τα πλήκτρα του πιάνου.

Για όποιον μπαίνει στο bar κάθε κουβέντα σου είναι μία μελωδία, κάθε βλέμμα σου  ένας γιορτινός χαιρετισμός. Να το θυμάσαι:  «στο πρόσωπο του καθενός  εσύ υπηρετείς τον Ιησού  που αξίζει  την προσοχή και την συμπάθειά όποιου παρουσιάζεται για πρώτη φορά και γεύεται την γιορτινή ατμόσφαιρα  που  του δημιουργεί ο καλύτερος φίλος».

Αυτή η οικειότητα του Αντώνη μου προσφέρει την απάντηση: «Εάν στον bar ζεις έτσι,  έχεις ήδη τη βάση για το γάμο ή για το μοναστήρι»!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου