Baby Lasagna: “Με τον Θεό πήρα τον ευατό μου πίσω”

  

BABY LASAGNA, ΚΡΟΑΤΗΣ, Β΄ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ 

«ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΗΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΙΣΩ»

 

Ο πρόσφατος διαγωνισμός της Γιουροβίζιον ανέδειξε έναν αδιαφιλονίκητο νικητή, από μουσικής άποψης. Όλοι αναγνώρισαν ότι ο 28χρονος Marco Purisic, από την Κροατία, που τελικά αναδείχθηκε δεύτερος, με ένα τραγούδι που αναφερόταν σε ένα νεαρό της πατρίδας του, που αναζητεί καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, είχε καλή φωνή, σκηνική παρουσία και ενδιαφέρον μουσικό κομμάτι. Αυτό που οι περισσότεροι αγνοούν είναι ότι πρόκειται για ένα δημοφιλή στην πατρίδα του νέο με δηλωμένη την έντονη χριστιανική του πίστη και την ταπεινότητα του. Χαρακτηριστικά που σπάνια συναντώνται σε νέους καλλιτέχνες. Όπως δήλωσε «Ξέρω να διακρίνω την ευτυχία της επιτυχίας σε ένα μουσικό διαγωνισμό από την αληθινή χαρά, που προέρχεται

από το να ακολουθείς τον Χριστό».

Ο γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Baby Lasagna γεννήθηκε στην πόλη Umog από ευσεβείς γονείς και ανατράφηκε στην Καθολική Εκκλησία.

Ξεκίνησε ως κιθαρίστας σε μουσικό συγκρότημα και, αποκτώντας, σταδιακά, φήμη άρχισε να απομακρύνεται από την πίστη και να ζει ως επιτυχημένος καλλιτέχνης με υλικά και άλλα αγαθά, όμως μέσα του αισθανόταν κενός και σύντομα «φλέρταρε» σοβαρά με την κατάθλιψη. 

Ο πατέρας του τον προέτρεψε να συζητήσει με οικογενειακό φίλο – ιερέα  όσα αισθανόταν, ο Marco, τότε, ήταν 25 ετών. Από τις συζητήσεις αυτές ο μουσικός άρχισε να (ξανα)βρίσκει το νόημα της ζωής του.

«Το σκοτάδι άρχισε να εξαφανίζεται. Η ευτυχία και ένα αίσθημα πληρότητας

πήραν τη θέση του. Ξαναπλησίασα στην εκκλησία όχι για να μιλήσω αλλά για να ακούσω. Αισθάνθηκα ένα συναίσθημα στην καρδιά μου. Ο Θεός με άφησε να το ξέρω «Είσαι δικός μου» μου είπε. Έγινε ζωντανός άνθρωπος για μένα εκείνη τη στιγμή»  έχει αναφέρει.

Σύντομα κατάλαβε ότι η επαγγελματική επιτυχία τον οδηγούσε σε επικίνδυνο τρόπο ζωής. Παρόλο που από μικρός επιθυμούσε να καταφέρει να ζει από  τη μουσική του, απορρίπτει πλέον τα … παρελκόμενα: το  εύκολο σεξ, τα ναρκωτικά, την υπεροψία, την επίδειξη πλούτου. Δηλώνει δημόσια ότι   «Εμπνέομαι από τους Αγίους, από τη σεμνότητά τους, από τη φτώχεια τους. Εκτιμώ τον Άγιο Παύλο και τον Άγιο Πατέρα Πίο. Μου αρέσει η κλασσική μουσική και η κλασσική ρωσική λογοτεχνία. Ακούω χριστιανική μουσική και διαβάζω κάθε πρωί μεγάλα τμήματα της Βίβλου. Θα ήθελα να είμαι όπως εκείνοι οι Άγιοι που ήθελαν να πεθάνουν για τον Κύριο, όπως ο Άγιος Πέτρος… Υπάρχει μια φωνή μέσα μου που λέει ότι δεν είμαι αρκετά γενναίος και δυνατός, αλλά και μια πιο δυνατή φωνή που λέει «Μη φοβάσαι».

Ο Μarco, που ακολουθεί πλέον σόλο καριέρα, είναι δημοφιλέστατος στη χώρα του και οι συναυλίες που έχει στο άμεσο μέλλον είναι, όλες, sold out. 

H κυβέρνηση αποφάσισε να του δώσει, ως βραβείο, το ποσό των 50.000 ευρώ, γιατί έφερε την Κροατία στην υψηλότερη θέση της στη Γιουροβίζιον, από τότε που απόκτησε την ανεξαρτησία της. Όμως εκείνος ζήτησε να δοθούν τα χρήματα, εξ ημισείας, σε 2 Ινστιτούτα Παιδιατρικής Ογκολογίας  και Αιματολογίας!

Πληροφορίες από συνέντευξη στο κροατική Bitno – αναδημοσίευση The Pillar

Πληροφορίες για το βραβείο της κυβέρνησης από Eurovisionfun.com

 Φωτογραφίες από Wikipedia

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου