Ασφυξία στα νησιά: 527 πρόσφυγες έφτασαν μόνο σήμερα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

Ασφυξία στα νησιά: 527 πρόσφυγες έφτασαν μόνο σήμερα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να απειλεί ότι θα ανοίξει τις πύλες για τους πρόσφυγες αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, τα στοιχεία από τις αφίξεις στα ελληνικά νησιά δείχνουν ήδη ενισχυμένες προσφυγικές ροές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο σήμερα, Τρίτη (17/9), συνολικά 527 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο Πιο συγκεκριμένα, 226 έφτασαν στη Λέσβο σήμερα, 81 στη Χίο και 220 στη Σάμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. Επιπλέον, 228 πρόσφυγες είχαν περάσει στη Λέσβο τη Δευτέρα.

Καμπανάκι» για τις δομές προσφύγων

Πλέον, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια ζουν περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι. Οι περισσότεροι είναι σε αυτοσχέδιες παράγκες σε κτήματα, τα οποία είτε έχουν νοικιάσει ΜΚΟ, είτε έχουν καταληφθεί αυθαίρετα, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Την ίδια ώρα, ο Guardian περιγράφει με ζοφερά χρώματα την κατάσταση στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά.

«Σκορπιοί, αρουραίοι και φίδια δαγκώνουν παιδιά. Εκατοντάδες άτομα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ένα μπάνιο. Η δυσοσμία των ανθρώπινων περιττωμάτων δεν φεύγει ποτέ κι οι ελλείψεις στα τρόφιμα είναι πλέον κανόνας», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, με τίτλο «Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων προειδοποιούν για καταστροφή στους ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς».

Πηγή: iefimerida.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου