Ασφαλείς και υγιείς οι δύο μοναχές που εξαφανίστηκαν πριν από 24 ημέρες

2

Ασφαλείς και υγιείς οι δύο μοναχές  που εξαφανίστηκαν  πριν  από 24 ημέρες

Οι δύο μοναχές που εξαφανίστηκαν στη Μοζαμβίκη πριν από 24 ημέρες είναι ασφαλείς και υγιείς. Αυτό ανακοινώθηκε από τον επίσκοπο   Σεβασμιότατο, Luiz Fernando Lisboa. «Οι αδερφές μας Ίνες και Έλυαν, από το Μοναχικό Τάγμα του Αγίου Ιωσήφ του Σαμπέρι, οι οποίοι εργάζονται στην ενορία του Mocímboa da Praia, που εξαφανίστηκαν για είκοσι τέσσερεις ημέρες, είναι και πάλι μαζί μας, ασφαλείς και υγιείς», και πρόσθεσε ο Ιεράρχης. «Μαζί, αναπέμπουμε ένα ευχαριστιακό ύμνο προς το Θεό και συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για όλους εκείνους που λείπουν, εκτοπίζονται και υποφέρουν από τις συνέπειες της βίας και του πολέμου ».

Η ηχώ του μηνύματος του Πάπα
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος υπενθύμισε την πρώτη επέτειο της αποστολικής επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019. “Επαναβεβαιώνουμε το μήνυμα ελπίδας, ειρήνης και συμφιλίωσης – λέει ο Ιεράρχης – Ευχαριστούμε ειλικρινά όλους τους ανθρώπους που μας συνοδεύουν στις δοκιμασίες με τις προσευχές τους και την αλληλεγγύη τους. Αυτό μας παρηγορεί και δείχνει το πρόσωπο ενός ελεήμονος Θεού ». Ο επίσκοπος Pemba ολοκλήρωσε τη δήλωσή του, ζητώντας την ευλογία του Θεού για την Cabo Delgado, μια περιοχή της Μοζαμβίκης όπου επιθέσεις και βία εναντίον του πληθυσμού γίνονται εδώ και αρκετά χρόνια, έτσι ώστε να φθάσει το δώρο της αληθινής ειρήνης “που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου