Ας στρέψουμε το βλέμμα μας προς την Παναγία με περισσότερη πίστη και ελπίδα

Ας στρέψουμε το βλέμμα μας προς την Παναγία με περισσότερη πίστη και ελπίδα

Την περασμένη Κυριακή μετά την προσευχή Regina Caeli, ο Πάπας παρότρυνε να προσευχόμαστε απαγγέλλοντας το Ροδάριο ενόψει του μήνα Μάιου, σύμφωνα με την επιστολή την οποία απηύθυνε χθες προς όλους τους πιστούς. Ο Φραγκίσκος υπενθυμίζει την παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας και ευχαριστεί όλους εκείνους που αγωνίζονται κατά της ασθένειας

Χθες, απηύθυνε πρόσκληση προς όλο τον λαό του Θεού μέσω επιστολής με την οποία καλούσε ιδιαίτερα τις οικογένειες να προσεύχονται απαγγέλλοντας το Ροδάριο στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του μήνα Μάιου, μαζί με δύο προσευχές που θα είναι αφιερωμένες σε αυτή την περίοδο της πανδημίας. Στο τέλος της προσευχής ReginaCoeli, ο Πάπας το επανέλαβε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της θεομητορικής προσευχής κατά τη διάρκεια του μήνα που παραδοσιακά είναι αφιερωμένος στην Παναγία:

«Σε λίγες ημέρες θα  ξεκινήσει ο μήνας Μάιος ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Παρθένο Μαρία. Με μια σύντομη Επιστολή – η οποία δημοσιεύθηκε χθες – καλώ όλους τους πιστούς να προσεύχονται κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, απαγγέλλοντας το άγιο Ροδάριο, όλοι μαζί, στην οικογένεια ή μόνοι, όπως και με μία από τις δύο προσευχές τις οποίες έθεσα στη διάθεση όλων. Η Μητέρα μας θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε με περισσότερη πίστη και ελπίδα αυτή τη χρονική περίοδο της δοκιμασίας που διασχίζουμε».

Στρέφουμε την προσοχή μας προς την Παναγία, την λαϊκή αφοσίωση της οποίας η Εκκλησία ενισχύει και την οποία ο Φραγκίσκος μας προτρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή μέσα στα σπίτια μας λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Ο Φραγκίσκος απηύθυνε επίσης έναν χαιρετισμό προς όλους εκείνους που σήμερα, στην Πολωνία, συμμετέχουν στην «Εθνική Ανάγνωση της Ιεράς Γραφής», επαναλαμβάνοντας μια αγαπητή ιδέα, αυτή του να έχουμε την καλή συνήθεια να φέρουμε μαζί μας το Ευαγγέλιο και να το διαβάζουμε συχνά.

Η δέσμευση κατά της ελονοσίας

Ο Άγιος Πατέρας αναφέρθηκε επίσης στην Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών κατά της ελονοσίας η οποία εορτάστηκε χθες, προκειμένου να διεγείρει τη δέσμευση για πρόληψη και θεραπεία της ασθένειας που απειλεί δισεκατομμύρια άτομα, λέγοντας το δικό του ευχαριστώ σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα εναντίον αυτής της μάστιγας:

Βρίσκομαι κοντά σε όλους τους ασθενείς, σε εκείνους που τους φροντίζουν και σε εκείνους που εργάζονται ώστε να διασφαλίσουν ότι κάθε άτομο θα έχει πρόσβαση σε καλές βασικές υπηρεσίες υγείας.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, με την ολοκλήρωση των προφορικών χαιρετισμών από την Αποστολική Βιβλιοθήκη, ο Πάπας μετέβη στο παράθυρο για να χαιρετήσει και να ευλογήσει την άδεια εξαιτίας του ιού, πόλη.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου