Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση στη Βουλγαρία για την επίσκεψη του Πάπα

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση στη Βουλγαρία για την επίσκεψη του Πάπα

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση στη Βουλγαρία για την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος από τις 5 έως τις 7 Μαΐου θα φθάσει πρώτα  στη χώρα των Τριαντάφυλλων και στη συνέχεια στη Βόρεια Μακεδονία. Στη συνέντευξη μας με τον πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Βουλγαρίας μας είπε μεταξύ άλλων:

"Η Εκκλησία της Βουλγαρίας περιμένει την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου και προετοιμάστηκε γι’  αυτό το ραντεβού με  προσευχή που έγινε σε όλες τις εκκλησίες της χώρας". Ο Σεβασμιότατος Χρήστος Proykov, τιτουλάριος  Επίσκοπος της Briula, Αποστολικός Έξαρχος για τους Καθολικούς της Βυζαντινής-σλαβικής κατοίκους της Βουλγαρίας και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Βουλγαρίας, εξηγεί στα μικρόφωνα του Vatican News ότι η προσευχή επικεντρώθηκε στο σύνθημα της αποστολικής επίσκεψης του Ο Πάπας Φραγκίσκου στη Βουλγαρία: "Pacem in terris". Οι Καθολικοί, επομένως, μόλις το 1% του πληθυσμού, προσευχήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ώστε ο Επουράνιος Πατέρας μετατρέψει  τους "φόβους σε ελπίδα, τα αδικήματα σε συγχώρεση, και να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της συμφιλίωσης".

"Κύριε, ο Θεός της ειρήνης άκουσε  την έκκληση μας. Φέρε μας την ειρήνη σου. Δίδαξέ να ζούμε με ειρήνη: να αγαπάμε όλους όσους συναντάμε στο δρόμο μας, να ακούμε την κραυγή τους για βοήθεια, να μοιραζόμαστε τις χαρές τους. Μεταμόρφωσε τους φόβους μας σε ελπίδα, τα αδικήματα σε συγχώρεση, για να κρατήσουμε άσβεστη τη  φλόγα της συμφιλίωσης. Εσύ, ο Θεός της ειρήνης, παραχώρησέ μας στις ψυχές μας για να δείξουμε με τη ζωή μας ότι η ειρήνη είναι δυνατή στη γη. Αμήν.(Προσευχή για ειρήνη) "

Η ζωντανή πίστη των νέων της Βουλγαρίας

Ο Ιεράρχης μας μίλησε για τη δυναμική πίστη των νέων της Βουλγαρίας και για το πώς ανακάμπτει η χώρα μετά τα χρόνια του κομμουνιστικού καθεστώτος. «Μετά από μια μάλλον δύσκολη περίοδο κάπως άγριου αθεϊσμού», παρατήρησε, «στις οποίες είχαμε τους μάρτυρες μας, τους οποίους κατέταξε στο αγιολόγιο ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β ', υπάρχει έλλειψη πνευματικής αγωγής, όχι στις σημερινές γενιές, αλλά  στους γονείς τους ". Συμβαίνει λοιπόν να είναι τα παιδιά που φέρνουν τους γονείς τους πιο κοντά στα μυστήρια, ειδικά εκείνο  του Γάμου: πρόκειται για μία πραγματική "αποστολή αυτών των μικρών που παίρνουν στην καρδιά ό, τι  στερούνται οι γονείς τους". Ο Αρχιεπίσκοπος Χρήστος Proykov υπενθύμισε επίσης ότι το 1971 ήταν ο πρώτος ιερέας που χειροτονήθηκε μετά από 19 χρόνια και πώς η Εκκλησία σήμερα διαθέτει όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους στον ευαγγελισμό, ιδιαίτερα μέσω της συμμετοχής τους στις Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Ενοριών 3-4 Δεκεμβρίου 2022

 Οικισμός Ενορία 3-4 Δεκεμβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας.

ΠΑΡΑχΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 2 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου