Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η εποχή μας έχει ανάγκη να είμαστε κοντά στον Θεό και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η εποχή μας έχει ανάγκη να είμαστε κοντά στον Θεό και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο.

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χοροστάτησε σε πανηγυρικό εσπερινό στο ιερό παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Πεδίον του Αρεως.

Aπό το βήμα του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι «η εποχή μας έχει ανάγκη να είμαστε κοντά στον Θεό και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο».Εξάλλου, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, έκανε λόγο για την ιστορία του ναού, για την αρχή μιας νέας περιόδου, αλλά και για την κρίση των τελευταίων ετών, και επισήμανε ότι «όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια που πέρασε ο ελληνικός λαός, ο εθελοντισμός ήταν αυτός που βοήθησε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. Ο εθελοντισμός συντηρεί όλα τα έργα της φιλανθρωπίας». Τέλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρουσίασε τον νέο πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, π. Βαρνάβα Θεοχάρη, τον οποίο χαρακτήρισε ήρεμο, ταπεινό και εργατικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος χειροτόνησε τον επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο – Οι συμβουλές που του έδωσε [εικόνες]

ΕΛΛΑΔΑ 15|10|2019 | 14:54

Από την πλευρά του, ο νέος πρωτοσύγκελος κήρυξε τον Θείο Λόγο και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην εορτή των Ταξιαρχών, για την οποία σημείωσε ότι «στη γιορτή των αγγέλων ας τους προσφέρουμε ένα δώρο, τη μετάνοιά μας και σήμερα και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας».

Μετά την ακολουθία του εσπερινού, ο προϊστάμενος του ναού, π. Πέτρος Πετρόπουλος, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την παρουσία του, αναφέρθηκε στον ιερό ναό, στη μέριμνα των ανθρώπων που τον συντηρούν και στην πορεία αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής.

 

Πηγή: iefimerida.gr         

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου