Απελευθερώθηκε μια χριστιανική περιοχή της Μοσούλης

Απελευθερώθηκε μια χριστιανική περιοχή της Μοσούλης

Κατά την χθεσινή ημέρα, ο ιρακινός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο της περιοχής Sukkar, στην ανατολική περιοχή της Μοσούλης όπου κάποτε κατοικούταν κυρίως από χριστιανικές οικογένειες. Αυτό αναφέρουν τοπικές πηγές στο έγκυρο διαδικτυακό ankawa.com, εξηγώντας ότι η περιοχή περιλαμβάνει τουλάχιστον 700 οικίες που ανήκουν σε χριστιανούς ιδιοκτήτες, μερικά από τα οποία είχαν καταληφθεί από ξένους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (Daesh), οι οποίοι συνέρρευσαν στην Μοσούλη αφού η πόλη είχε γίνει το κύριο προπύργιο του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου του Ιράκ.

Πολλά από τα σπίτια της περιοχής είχαν σημανθεί με το αραβικό γράμμα «Nun», το αρχικό της λέξης Nasara, που σημαίνει Χριστιανός, ως ένδειξη ότι αυτά τα σπίτια μπορούσαν να απαλλοτριωθούν και να είναι στη διάθεση των υποστηρικτών του Daesh. Οι κατοικίες εγκαταλείφθηκαν από τους Χριστιανούς όταν, στις 9 Ιουνίου 2014, η Μοσούλη έπεσε στα χέρια των Τσιχαδιστών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τις αναφορές από τοπικές πηγές, το μεγαλύτερο μέρος των κτιρίων, ακόμη και το νοσοκομείο παίδων που βρισκόταν στην περιοχή καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

 «Τα νέα που φτάνουν από τη Μοσούλη  εφιστούν σίγουρα την προσοχή μας» δηλώνει στο πρακτορείο Fidesο πατέρας Thabit Mekko, ιερέας Χαλδαίος της βόρειας περιοχής της ιρακινής πόλης, που τώρα είναι εκτοπισμένος στο Ερμπίλ μαζί με τους πιστούς του «αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη, υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές στους δρόμους και είναι ακόμη πολύ νωρίς να σκεφτούμε την επιστροφή των Χριστιανών που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Μια τέτοια υπόθεση θα πρέπει να ληφθεί μόνο αφού εξασφαλιστεί η ασφάλεια. Πολλές οικογένειες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα κάνουν. Ούτως ή άλλως ούτε όλοι εκείνοι που εγκατέλειψαν τη Μοσούλη μπροστά στην προώθηση του Daesh θα σας κάνουν να επιστρέψετε».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου