ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ Στο τέλος του χρόνου…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ Στο τέλος του χρόνου…

του π. Ανδρέα Αγαθοκλέους, από την ιστοσελίδα του Ι. Ησυχ. Αγίου Ανδρέα Λιθροδόντα Θεολογικά – Ιστορικά

Σε  δημοσίευση στη γνωστή, έγκριτη και  σοβαρή ιστοσελίδα  amen.gr, διάβασα ένα άρθρο με τίτλο:  «Στο τέλος του χρόνου…»,του π. Ανδρέα Αγαθοκλέους που φαίνεται ότι δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα Ι. Ησυχ. Αγίου Ανδρέα Λιθοδόντα.

Δυστυχώς σε κάποιο σημείο ο αρθογράφος γράφει: Η Ορθόδοξη Θεολογία, σε αντίθεση με τη Δυτική, προβάλλει  τη Δευτέρα παρουσία ως ευχάριστο γεγονός, γιατί θα τελειώσει ο πόνος, η φθορά, ο θάνατος. Να γιατί οι πρώτοι χριστιανοί, καθώς διαβάζουμε στις επιστολές του Αποστόλου Παύλου, προσεύχονταν λέγοντες: «Έρχου Κύριε, έρχου ταχύ».

Αγαπητέ μου Πατέρα Ανδρέα,  φαίνεται πως δεν γνωρίζετε τη Θεολογία  της Δύσης (Καθολικής Εκκλησίας» και πέφτετε σε ένα σφάλμα που βλάπτει τη σοβαρότητα του κατά τα άλλα σημαντικού άρθρου σας.

Και η Καθολική Εκκλησία προβάλλει τη Δευτέρα παρουσία: ως ευχάριστο γεγονός, γιατί θα τελειώσει ο πόνος, η φθορά, ο θάνατος. Να γιατί οι πρώτοι χριστιανοί, καθώς διαβάζουμε στις επιστολές του Αποστόλου Παύλου, προσεύχονταν λέγοντες: «Έρχου Κύριε, έρχου ταχύ».

Αγαπητέ μου Πατέρα Ανδρέα, μην αναζητάτε διαφορές μεταξύ Ανατολής και Δύσης, εκεί που δεν υπάρχουν, διότι δημιουργείται ο κίνδυνος να χάνεται η αξία των λόγων σας μέσα σε θεολογικές ανακρίβειες. Ελπίζω να είναι μόνο εξ αιτίας της άγνοιάς σας, ως προς την Θεολογία της Δύσης (Καθολικής Εκκλησίας) και όχι λανθασμένων προκαταλήψεων.

Σας εύχομαι ένα  ευλογημένο από το  Θεό νέο έτος, για να είναι και ευτυχισμένο. Συνεχίστε να γράφετε όμορφα άρθρα, όπως αυτό που διάβασα στο amen.gr. Όμως θα σας συμβούλευα, πολύ φιλικά,  να μην ασχολείστε ακόμη με την Θεολογία της Καθολικής Εκκλησίας, έως ότου ενημερωθείτε καλύτερα!

Με πολλή εν Χριστώ  αγάπη

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου