«Ανόητες πράξεις βίας», αλληλεγγύη στη μουσουλμανική κοινότητα

«Ανόητες πράξεις βίας», αλληλεγγύη στη μουσουλμανική κοινότητα

Με ένα τηλεγράφημα που φέρνει την υπογραφή του Καρδιναλίου PietroParolin, ο Πάπας Φραγκίσκος εκφράζει το πόνο του για τις επιθέσεις στα δύο Τζαμιά στην Πόλη της Christchurch, από τις οποίες σκοτώθηκαν 49 άτομα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έμεινε «βαθειά θλιμμένος, όταν πληροφορήθηκε  το θάνατο και τον τραυματισμό ανθρωπίνων ζωών  που προκλήθηκαν  από «τις ανόητες πράξεις βίας» σε δύο Τζαμιά  της Christchurch, και σε ένα τηλεγράφημα  υπογεγραμμένος από τον Γραμματέα  του κράτους της  πόλης του Βατικανού Καρδιναλίου Pietro Parolin, βεβαιώνει όλους τους Νεοζηλανδούς και ιδιαίτερα τη μουσουλμανική κοινότητα  για «τα αισθήματα  της αλληλεγγύης». “Βέβαιος για τις προσπάθειες του προσωπικού  ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση”, ο Πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται για τη θεραπεία  των τραυματισμένων, την παρηγοριά εκείνων που υποφέρουν για την απώλεια των αγαπημένων  προσώπων τους και όλων εκείνων που κτυπήθηκαν  από αυτή την τραγωδία,  εμπιστευόμενος  τους νεκρούς  στην ευσπλαχνία του Παντοδυνάμου Θεού.

Τέλος ο Πάπας  επικαλείται παρηγοριά και δύναμη σε όλο το Έθνος.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου