Angelus, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

 

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ

Καθεδρικός Ναός του Άστι

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022

 

Στο τέλος αυτής της Θείας Λειτουργίας θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την Επισκοπή, την Επαρχία και την Πόλη του Άστι: σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε! Είμαι πολύ ευγνώμων στις πολιτικές και θρησκευτικές Αρχές για τις προετοιμασίες που κατέστησαν δυνατή αυτή την επιθυμητή επίσκεψη. Σε όλους σας θα ήθελα να πω ότι χάρηκα που σας γνώρισα και να σας ευχηθώ να είστε καλά!

Θα ήθελα να απευθύνω μια ιδιαίτερη σκέψη και να αγκαλιάσω τους νέους -ευχαριστώ που ήρθατε τόσο πολυάριθμοι-. Από πέρυσι, η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας εορτάζεται στις τοπικές Εκκλησίες κατά την Πανήγυρη του Χριστού Βασιλέα. Το θέμα της επόμενης ΠΗΝ στη Λισαβόνα, στην οποία ανανεώνω την πρόσκληση συμμετοχής, είναι «Η Μαρία σηκώθηκε και αναχώρησε γρήγορα» (Λκ 1,39). Η Παναγία το έκανε αυτό όταν ήταν μικρή και μας λέει ότι το μυστικό για να μείνεις νέος βρίσκεται ακριβώς σε αυτά τα δύο ρήματα, σηκώνομαι και αναχωρώ. Μου αρέσει να σκέφτομαι τη Παναγία που πήγε βιαστικά, πήγε πραγματικά βιαστικά, πήγε γρήγορα και πολλές φορές  παρακαλώ την Παναγία: «Μα βιάσου και λύσε αυτό το πρόβλημα!». Να σηκωνόμαστε και να αναχωρούμε: να μην μένουμε ακίνητοι και να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας, χάνοντας τη ζωή μας κυνηγώντας την άνεση ή την τελευταία λέξη της μόδας, αλλά ας βάλουμε υψηλούς στόχους, ας κινηθούμε, ας βγούμε από τους φόβους μας για να προσεγγίσουμε όσους έχουν ανάγκη. Και σήμερα χρειαζόμαστε πραγματικά νέους που να πάνε ενάντια στο ρεύμα, μη κομφορμιστές, νέους που να μην είναι σκλάβοι του κινητού, αλλά να αλλάζουν τον κόσμο όπως η Μαρία, φέρνοντας τον Ιησού στους άλλους, φροντίζοντας τους άλλους, χτίζοντας αδελφικές κοινότητες με τους άλλους, υλοποιώντας όνειρα ειρήνης!

Η εποχή μας βιώνει μια πείνα ειρήνης: βιώνουμε μια πείνα ειρήνης. Ας σκεφτούμε τα πολλά μέρη στον κόσμο που μαστίζονται από τον πόλεμο, ειδικά τη μαρτυρική Ουκρανία. Ας εργαστούμε και ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για την ειρήνη! Ας προσευχηθούμε και για τις οικογένειες των θυμάτων της σοβαρής πυρκαγιάς που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες σε καταυλισμό προσφύγων στη Γάζα της Παλαιστίνης, όπου έχασαν τη ζωή τους και πολλά παιδιά. Είθε ο Κύριος να δεχτεί στον ουρανό όσους έχασαν τη ζωή τους και να παρηγορήσει αυτόν τον λαό που τόσο πολύ δοκιμάζεται από τα πολλά χρόνια συγκρούσεων. Και τώρα ας επικαλεστούμε τη Βασίλισσα της Ειρήνης, την Παναγία, στην οποία είναι αφιερωμένος αυτός ο όμορφος Καθεδρικός Ναός. Σε αυτήν εμπιστεύομαι τις οικογένειές μας, τους αρρώστους και τον καθένα σας, με τις ανησυχίες και τις καλές προθέσεις που έχετε στην καρδιά σας.

———————-

Μετάφραση: π.Λ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου