Η κατάκτηση του φτερού του αετού, του πατέρα Andrea Panont ocd

Η κατάκτηση του φτερού του αετού, του πατέρα Andrea Panont ocd

Σε ένα χωριό Ινδιάνων, το συμβούλιο των σοφών αποφάσισε ότι η «δοκιμασία δύναμης και θάρρους» στην οποία οι νεαροί Ινδιάνοι θα έπρεπε να αναμετρηθούν την επόμενη ημέρα, θα αφορούσε στο να φτάσουν με κανό στην απέναντι όχθη όπου, σε ένα μυστικό μέρος, θα ήταν κρυμμένο ένα φτερό χρυσού αετού: Εκείνος που θα το έβρισκε θα είχε κερδίσει.

Το επόμενο πρωί, όλοι είναι απασχολημένοι με τις προετοιμασίες. Ώσπου φτάνει ο Falco Stanco, ένας ηλικιωμένος Ινδιάνος ο οποίος κατοικεί στην απέναντι όχθη της λίμνης. Πλησιάζει τους νέους και τους λέει: «Πρέπει να επιστρέψω στη φυλή μου. Αν θα πρέπει να κάνω το γύρο της λίμνης με τα πόδια δεν θα φτάσω παρά αργά τη νύχτα. Κάποιος από εσάς θα μπορούσε να με μεταφέρει με το κανό του;».

Όλοι, ο ένας μετά τον άλλο, δικαιολογούνται λέγοντας ότι λόγω του αγώνα, βιάζονται να φτάσουν πρώτοι.

Αλλά ένας από αυτούς, ο Penna Bianca, δεν μπορεί να πει όχι.

Το σήμα εκκίνησης δόθηκε και όλοι πηδούν στα κανό τους. Η μεγάλη δοκιμασία έχει αρχίσει.

Λίγο μεγαλύτερο κόπο κάνει ο Penna Bianca που πρέπει να κωπηλατεί για δύο, το κανό του είναι βαρύτερο τώρα που είναι μαζί του και ο Falco Stanco.

Οι άλλοι σχολιάζουν την έλλειψη εξυπνάδας του. Ειδικά εκείνου, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των περισσότερο ικανών και θαρραλέων νέων.

Ακόμη και ο Penna Bianca, βλέποντας ότι είχαν μείνει πίσω, φοβάται ότι θα φτάσει πολύ αργά. Αλλά στη συνέχεια κοιτάει τον Falco Sanco που χαμογελά ευτυχισμένος και αισθάνεται μέσα του μια φωνή που τον καθησυχάζει: «Καλά έκανες, Penna Bianca, καλά έκανες!».

Ο ένας μετά τον άλλο, όλοι φτάνουν και τρέχουν να ψάξουν στα πιο απίθανα σημεία το «φτερό του χρυσού αετού».

Φτάνει και ο Penna Bianca. Φοβάται ότι τώρα πια οι σύντροφοί του θα έχουν ανακαλύψει το πολύτιμο τρόπαιο. Αλλά κανένας δεν το έχει βρει ακόμη.

Χαιρετά τον Falco Stanco και τρέχει και εκείνος στο κυνήγι της αναζήτησης.

Αλλά ό γέρος Ινδιάνος τον σταματά: «Χθες το βράδυ, ο Bisonte Nero, ο μεγάλος αρχηγός, μου είπε: «Σε εκείνον από τους μικρούς Ινδιάνους που θα σε μεταφέρει στην απέναντι όχθη, θα παραδώσεις αυτό!»

Και βγάζει κάτω από το χιτώνα του, προς έκπληξη όλων, ένα … θαυμάσιο φτερό αετού, το φτερό του χρυσού αετού!»

«Ναι – συνεχίζει ο Falco Stanco, βάζοντας το ένα χέρι του πάνω στον ώμο του Penna Bianca– κέρδισες τη δοκιμασία επειδή αυτό που αξίζει περισσότερο στη ζωή είναι η δύναμη της αγάπης και εσύ έδειξες ότι την έχεις, όταν με μετέφερες με το κανό σου».

Αν είσαι προσεκτικός, θα καταλάβεις ότι εκείνος που βρίσκεται δίπλα σου έχει για εσένα το «κλειδί του σπιτιού», δεν μπορείς να τον αγνοήσεις.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου