Αναπηρία, η δέσμευση της Ιταλικής Ένωσης κατά της μυϊκής δυστροφίας

Αναπηρία, η δέσμευση της Ιταλικής Ένωσης κατά της μυϊκή δυστροφία

"Ως σύλλογος δεσμευόμαστε κάθε μέρα ώστε οι άνθρωποι με νευρομυϊκές παθήσεις και οι οικογένειές τους να μην αισθάνονται μόνοι τους, αλλά να βρουν αποδοχή και υποστήριξη για στις ανάγκες τους". Αυτά εκδήλωσε Marco Rasconi,  εθνικός πρόεδρος της ιταλικής Ένωσης κατά της μυϊκής δυστροφίας («UILDM»), λίγο πριν από τη συνάντηση με το Πάπα Φραγκίσκο στην Αίθουσα «Παύλος ΣΤ’», με περισσότερα από 1500 μέλη αυτής της οργάνωση. Για σχεδόν 60 χρόνια η ιταλική Ένωση «UILDM» καταπολεμά τη μυϊκή δυστροφία και έχει μια σημαντική κοινωνική και ιατρο-αποκαταστατική λειτουργία.

Στην Ιταλία πάνω από 20.000 άτομα πάσχουν από μυϊκή δυστροφία

Οι νευρομυϊκές δυστροφίες είναι κληρονομικές ασθένειες γενετικής προέλευσης. Χαρακτηρίζονται από προοδευτικό εκφυλισμό και αποδυνάμωση των εθελοντικών μυών. Περίπου 20 χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από αυτή τη αρρώστια στην Ιταλία. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία θεραπεία για αυτές τις ασθένειες που επιτρέπει την επούλωση, αν και υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες και κλινικές δοκιμές σε εξέλιξη.

Κοινωνική ένταξη μεταξύ των προτεραιοτήτων

Οι στόχοι προτεραιότητας του UILDM είναι: η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρίες και η προώθηση της επιστημονικής έρευνας και η πληροφορία στον τομέα της υγείας σχετικά με τις προοδευτικές μυϊκές δυστροφίες και άλλες νευρομυϊκές παθήσεις. Μεταξύ των υπηρεσιών που προσφέρονται υπάρχουν δραστηριότητες ένταξης, κατάρτισης και της ευαισθητοποίησης. Αλλά και δίνεται βοήθεια αποκατάστασης στα σπίτια και επισκέψεις ειδικών.

Μετάφραση: π. Φερνάνδος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 16 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου