Αναμένοντας την ημέρα της Πεντηκοστής

Αναμένοντας την ημέρα της Πεντηκοστής


Την ημέρα της Ανάληψής του ο Ιησούς ζήτησε από τους Αποστόλους του να μην απομακρυνθούν από την Ιερουσαλήμ, αλλά να βρίσκονται εκεί συναγμένοι αναμένοντας τον ερχομό του Αγίου Πνεύματος. Και εκείνοι τήρησαν την εντολή του Κυρίου τους: «Τότε επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ από το όρος που λέγεται "Των Ελαιών", που είναι κοντά στην Ιερουσαλήμ… Και όταν εισήλθαν, ανέβηκαν στο υπερώο όπου έμεναν, ο Πέτρος και ο Ιωάννης και ο Ιάκωβος… Όλοι αυτοί προσκαρτερούσαν ομόψυχα στην προσευχή, μαζί με τις γυναίκες και με τη Μαριάμ, τη μητέρα του Ιησού και με τους αδελφούς του» (Πραξ 1,12 κ.ε.).

Το κείμενο αυτό μας υποδεικνύει τον σωστό τρόπο αναμονής της Πεντηκοστής: η Εκκλησία να είναι συναγμένη γύρω από τον Πέτρο και τους αποστόλους, μαζί με τη Μαρία τη μητέρα του Ιησού και τους αδελφούς του Ιησού, με προσευχή. Η προσευχή γίνεται στο Όνομα του Ιησού, για να σφυρηλατεί την ενότητα της Εκκλησίας, από όλα αυτά τα στοιχεία.

Πηγή: sannicolo.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου