Αναγκαστικές μεταστροφές και έλλειψη δικαιωμάτων για τις μειονότητες του Πακιστάν

Αναγκαστικές μεταστροφές και έλλειψη  δικαιωμάτων για τις μειονότητες του Πακιστάν

Η καταγγελία καταχρήσεων και βίας ιδιαίτερα ενάντια στους Ινδουιστές και τους χριστιανούς σε διάσκεψη που προωθήθηκε στο Καράτσι από την "Βοήθεια στην Εκκλησία σε Ανάγκη" με την παρουσία γυναικείου δικηγόρου και το σύνθημα: "Συνεχίστε να ρίχνετε τα φώτα στο προσκήνιο της δύσκολης κατάστασης στην οποία ζούμε",
Δώστε προσοχή στο δραματικό φαινόμενο της αναγκαστικής μεταστροφής στο Ισλάμ των νέων γυναικών και ακόμη και των εφήβων που ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες, ιδιαίτερα οι Ινδουιστές και οι Χριστιανοί. Αυτός είναι ο στόχος της συνέντευξης Τύπου της Καθολικής δικηγόρο του Πακιστάν Tabassum Yousaf που πραγματοποιήθηκε προχθές 8 Αυγούστου στο Καράτσι μαζί με τον σύνδεσμο «Βοήθεια στην Εκκλησία που Χρειάζεται». "Κάθε χρόνο τουλάχιστον χιλιάδες κορίτσια μας απαγάγονται, βιάζονται, εξαναγκάζονται να μεταστραφούν στο Ισλάμ και αναγκάζονται να παντρευτούν τους βασανιστές τους", αναφέρειηο Yousaf σε μια δήλωση. Στην εκδήλωση θα συμμετείχαν μέλη διαφορετικών θρησκειών, όπως επίσης ο Καρδινάλιος Joseph Coutts και ορισμένοι Ισλαμιστές θρησκευτικοί ηγέτες.

Ημέρα για τις μειονότητες
Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε επίσης με την ευκαιρία της επόμενης Ημέρας για τις μειονότητες, η οποία πραγματοποιείται στις 11 Αυγούστου στο Πακιστάν και σκοπεύει πράγματι να διερευνήσει το θέμα των μέτρων που θα επέτρεπαν στο Πακιστάν όχι μόνο την προστασία των μειονοτήτων αλλά και την ανάπτυξή τους. "Τα παιδιά μας δεν έχουν πρόσβαση στην σωστή εκπαίδευση και έτσι τιμωρούνται επίσης στην αναζήτηση εργασίας", λέει η Yousaf, η οποία με τη συνεργασία του Καρδιναλίου Coutts και ηγετών διαφορετικών θρησκειών, συνέταξε ψήφισμα 10 σημείων για την προώθηση της μειοψηφίας που υπογράφηκε από τους συμμετέχοντες στη διάσκεψη.

Αιτήματα για δικαιοσύνη και δικαιώματα
Στο πρώτο σημείο, ζητείται από το ψήφισμα να ορίσει την ελάχιστη ηλικία για το γάμο στα 18, ενώ στο άρθρο απαιτούνται 9 νομικές προστασίες κατά των απαγωγών και των αναγκαστικών μεταστροφών που δεν επιτρέπονται από την ισλαμική θρησκεία. Οι μειονότητες του Πακιστάν πρέπει να προστατευθούν, αλλά θέλουν επίσης να συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη της χώρας και να ζητήσουν να έχουν έναν ομοσπονδιακό υπουργό μειονοτήτων, ένα κενό που δεν έχει ακόμη καλυφθεί από τον θάνατο του Shahbaz Bhatti το 2011. Η δικηγόρος Yousaf απευθύνει έκκληση στο τη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα τη Δύση, διότι εκφράζουν το αίτημα για δικαιοσύνη και δικαιώματα που προέρχονται από τις μειονότητες του Πακιστάν ", όπως πάντα έκανε η ΑCS όπως κάνει πάντα που ευχαριστεί για τη στήριξη και τη νέα αυτή πρωτοβουλία. Εκφράζει επίσης την ευγνωμ οσύν η της και τις ευχαριστίες της στον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκο εξ ονόματος των χριστιανών της χώρας, για την εγγύτητά του και την προσευχή του.

Η συνέντευξη του "L'Osservatore Romano"
Η χριστιανή δικηγόρος Sardar Mushtaq Gill, 38 ετών, ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπερασπίζεται τους διωκόμενους Χριστιανούς στο Πακιστάν, δημοσίευσε χθες μια μεγάλη συνέντευξη από τον Paolo Affatato. "Η ζωή για τις θρησκευτικές μειονότητες στο Πακιστάν χαρακτηρίζεται από τη βία, διακρίσεις, κατάχρηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγγέλλει ο δικηγόρος στη συνέντευξη. (…) Η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει πλήρη επίγνωση και να ενεργεί αναλόγως, να προστατεύει πακιστανούς μη μουσουλμανικούς πολίτες και να προάγει το κράτος δικαίου, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία ». Ο Sardar Mushtaq Gill, λέει στη συνέντευξη ότι «η βία κατά των Χριστιανών και τα επεισόδια μισαλλοδοξίας αυξάνονται στο Πακιστάν και πολλές οικογένειες υποφέρουν σήμερα μόνο λόγω της πίστης τους».

Η θρησκευτική ελευθερία πρέπει να γίνεται σεβαστή
Η ημέρα αφιερωμένη στις μειονότητες "εξυπηρετεί ως υπενθύμιση ότι οι χριστιανικοί, ινδουιστές ή άλλες θρησκείες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις και να διώκονται. Έχουν τα ίδια δικαιώματα και τα καθήκοντα, πρέπει να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες και να ζουν μια ειρηνική ζωή στο Πακιστάν, υπό την αιγίδα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ευημερίας. "Για το σκοπό αυτό υπάρχει επίσης ανάγκη" υποστήριξης διεθνών οργανισμών, καθώς και έρευνας του ΟΗΕ που μπορεί να δώσει φως στην κατάσταση, ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες για την έλλειψη σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας ».
Οι παραβιάσεις των οποίων χριστιανικά κορίτσια είναι θύματα

Και θυμάται ότι «οι ζωές των αθώων που πεθαίνουν στις πακιστανικές φυλακές», αυτοί που κατηγορούνται ψευδώς σύμφωνα με τον περίφημο νόμο περί βλασφημίας, ο οποίος τιμωρεί την προσβολή κατά του Ισλάμ ή τον προφήτη Μωάμεθ, "περνούν από μακρά δικαστική δοκιμασία" με τη φυλακή, την απώλεια εργασίας και το σπίτι ή την υποχρέωση να ζήσουν κρυφά για να ξεφύγουν από τις εκτελέσεις.
Ο δικηγόρος υπογραμμίζει στη συνέχεια πως αυτές οι απαγωγές και οι αναγκαστικές μεταστροφές είναι "μια πονηρή κατάσταση και μια ανοιχτή πληγή στην κοινωνία".

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 3 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Οίκος Αγίας ΜάρθαςΑ’ Κυριακή της Παρουσίας, 3 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Α’ Κυριακή της Παρουσίας, στο

“Έλα Κύριε Ιησού = Maranathà”

«ΈΛΑ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ = MARANATHA’». Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ     Η λειτουργική περίοδος της Παρουσίας ή του Ερχομού, αποτελεί «μνήμη» αιώνων ελπίδας της ανθρωπότητας

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου