Άμεση δράση για την αποφυγή ναυαγίων με μετανάστες

Άμεση δράση για την αποφυγή ναυαγίων με μετανάστες

Στο τέλος της προσευχής Angelus, ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να δεσμευτεί ώστε να αποφευχθούν νέες τραγωδίες στη θάλασσα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει μέσα στην καρδιά του τα δράματα του κόσμου και ιδιαίτερα τις τραγωδίες που αφορούν στους μετανάστες, οι οποίοι συχνά παγιδεύονται από τους διακινητές. Στο τέλος του Angelusυπενθύμισε τα τελευταία ναυάγια πλοίων με μετανάστες στη Μεσόγειο.

Αμεσότητα για την αποφυγή θαλάσσιων τραγωδιών

Ισχυρή ήταν η έκκληση του Φραγκίσκου προς την διεθνή κοινότητα ώστε να ενεργήσει αποφασιστικά και έγκαιρα:

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν δραματικές αναφορές ναυαγίων πλοίων φορτωμένων με μετανάστες στα ύδατα της Μεσογείου. Εκφράζω την λύπη μου γι αυτές τις τραγωδίες και διαβεβαιώνω για τη σκέψη μου και την προσευχή μου για τους χαμένους και τις οικογένειές τους. Απευθύνω μια ειλικρινή έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα ώστε να ενεργήσει αποφασιστικά και έγκαιρα, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων τραγωδιών και να διασφαλιστεί η ασφάλεια, ο σεβασμός των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων».

Η Cei: μην αποστρέφετε το βλέμμα σας

Επίσης οι ιταλοί επίσκοποι, πριν από λίγες ημέρες, έκαναν έκκληση ώστε να ανταποκριθούν με ανθρωπιά στο δράμα χιλιάδων μεταναστών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.

Στη Μάλτα, σώθηκαν οι επιβάτες ενός αναποδογυρισμένου πλοίου

Μεταξύ των 19 μεταναστών που σώθηκαν σήμερα στις ακτές της Μάλτας υπάρχει επίσης μια έγκυος γυναίκα και ένα μικρό παιδί. Το πλοίο με το οποίο ταξίδευαν, προερχόμενο από τη Λιβύη, αναποδογύρισε αλλά οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν όλους τους επιβάτες. Υπάρχουν 40 μετανάστες που διασώθηκαν από την Λιβυκή Ακτοφυλακή η οποία στη συνέχεια προχώρησε στη μεταφορά τους σε ναυτική βάση στην Τρίπολη. Το πλοίο φιλοξενούσε άτομα προερχόμενα από το Μαρόκο, την Αίγυπτο, τη Συρία και τη Νιγηρία. Εν τω μεταξύ μεγαλώνει η ένταση μεταξύ της Λιβύης και της Μ.Κ.Ο. «Open Arms», την ισπανική οργάνωση που καταδίκασε την Τρίπολη και τη Ρώμη για παράλειψη βοήθειας και ανθρωποκτονία εξαιτίας της αποτυχίας διάσωσης ορισμένων μεταναστών. Η Λιβύη κατηγορεί για δυσφήμιση την Μ.Κ.Ο., διαψεύσεις σχετικά με τα γεγονότα φθάνουν και από το υπουργείο εσωτερικών της Ιταλίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΙΞΤΟΥ Β’ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

  Εκλέχτηκε Πάπας κατά την περίοδο των διωγμών και ύστερα από έντεκα μήνες θανατώθηκε για την πίστη του από τον αυτοκράτορα Βαλεριάνο. Κατά πάσα πιθανότητα

Το κήρυγμα της Κυριακής

19η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ο Λόγος του Κυρίου επανέρχεται σε δύο θέματα που αναφέρθηκαν και την περασμένη Κυριακή, δηλαδή την προσκόλληση στα υλικά αγαθά

Εορτάστηκε η Παναγία των Χιόνων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εόρτασε πανηγυρικά ο παλιός ενοριακός Ναός του Χατζηράδου που είναι αφιερωμένος στην Παναγία των Χιόνων. Αποβραδίς, 4 Αυγούστου 2022,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου