Αλληλεγγύη τα Χριστούγεννα για τους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι

Αλληλεγγύη τα Χριστούγεννα για τους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι

Αλληλεγγύη_2.jpeg

Ζούνε με πρόνοια, δίπλα στους τελευταίους: τους φτωχούς ηλικιωμένους. Αυτή είναι η αποστολή των Μικρών Αδελφών των Φτωχών που για πάνω από 150 χρόνια, εκτελούν την αποστολή τους σε όλο τον κόσμο, αυτή της φιλοξενίας για φτωχούς ηλικιωμένους ή που το εισόδημά τους είναι πενιχρό από οποιαδήποτε χώρα και αν προέρχονται και οποιαδήποτε θρησκεία κι αν πρεσβεύουν, καλωσορίζοντάς τους όπως ο Χριστός, φροντίζοντάς τους σαν να βρίσκονταν σε μια οικογένεια και συνοδεύοντάς τους με αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος της επίγειας πορείας τους.

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στην τέχνη για την συγκέντρωση χρημάτων

Παρούσες στις πέντε ηπείρους, σε 30 χώρες, οι Μικρές Αδελφές έχουν ένα και μοναδικό στόχο: τον σεβασμό για τη ζωή κάθε ανθρώπου. Στις 19 Δεκεμβρίου 2020, στις 16.30 από την ιστοσελίδα του Facebook Forum Cultura Pace e Vita @forumcpv ή από το site www.forumcpv.eu, οι αδελφές προωθούν ένα απόγευμα αφιερωμένο στην τέχνη, τη μουσική και το θεάτρο. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Per mano nel tempo». Θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τη συγκέντρωση κεφαλαίου για τους ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και στους οποίους παρέχεται βοήθεια στην κεντρική έδρα των μοναχών στη Ρώμη.

Ηλικιωμένοι, τα πρώτα θύματα της πανδημίας

«Η πανδημία Covid-19 – διαβάζουμε στο site του Φόρουμ – έχει εμπλέξει και επηρεάσει όλους και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Σε μια εποχή όπως αυτή, αποτελεί έκτακτη ανάγκη επομένως, η ενίσχυση των δεσμών αλληλεγγύης με ιδιαίτερη προσοχή στις σχέσεις μεταξύ των γενεών. Ο Covid έδειξε συγκεκριμένα, πόσο πολύ ο «πολιτισμός των αποβλήτων» έχει επηρεάσει τους ηλικιωμένους, υποβαθμίζοντάς τους σε συνθήκες μοναξιάς, επισφάλειας και ευθραυστότητας για την υγεία τους.

Οι Μικρές Αδελφές των Φτωχών αντιπροσωπεύουν την οικογένεια για πολλούς ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, παρέχοντάς τους διαμονή, γεύματα και βοήθεια. Ο σκοπός της συγκέντρωσης χρημάτων είναι συνεπώς, μια υποστήριξη στις ενέργειές τους καθώς και στο να μπορέσουν να κάνουν τους ανθρώπους που βοηθούν να περάσουν γαλήνια Χριστούγεννα.

Μπορείτε να συμμετάσχετε με μια δωρεά μέσω του ιστοτόπου gofundme.com

Μετάφραση:ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου