Αλλάζει το μάθημα των θρησκευτικών

Αλλάζει το μάθημα των θρησκευτικών

Το μάθημα των θρησκευτικών αλλάζει από φέτος σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και ΘρησκευμάτωνΝίκος Φίλης, από το βήμα της Βουλής.
«Μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας και όχι ομολογιακό, κατηχητικό» είπε ο υπουργός δίνοντας το στίγμα της αλλαγής.
Η αναφορά του Νίκου Φίλη έχει ως εξής:
«Θα ήθελα να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Άκουσα μία τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, προ μηνός σε μία τηλεοπτική εκπομπή, που είπε ότι συμφωνεί να αλλάξει το πρόγραμμα των Θρησκευτικών στα σχολεία.
Το πρόγραμμα που έχουμε έτοιμο ως ΙΕΠ προέκυψε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και άκουσε όλες τις πλευρές, και την Εκκλησία και τους θεολόγους.
Η απόφαση βεβαίως είναι της Πολιτείας, έτσι λειτουργεί το σχολείο. Δεν λειτουργεί με αποφάσεις άλλων, είμαστε έτοιμοι, θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και τον άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων, οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας.
Ελπίζουμε συντόμως να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων.»

Πηγή: enikos.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Άγγελος Κυρίου, Δευτέρα 5-7-2026

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΙΔ’ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου  Κυριακή, 5 Ιουλίου 2026   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλή Κυριακή! Το Ευαγγέλιο της σημερινής Θείας Λειτουργίας

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 14ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Ιουλίου 2026   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου

Τουρκία: συναντήσεις Ερντογάν με Χριστιανούς Ηγέτες

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ Ενδιαφέρουσα «κινητικότητα» υπάρχει στην Τουρκία, σε θέματα που αφορούν τη χριστιανική μειονότητα. Την 16-6-26 υπήρξε αιφνίδια συνάντηση του Προέδρου