Άρχισε η κεκανονισμένη διαδικασία για την Μακαριωνυμία του Aldo Moro

Άρχισε η κεκανονισμένη διαδικασία για την Μακαριωνυμία του Aldo Moro

Η περίπτωση Μακαριωνυμίας του Aldo Moro πρόσφατα ανατέθηκε στους Δομινικανούς. Μιλά ο αρμόδιος «ερευνητής» της υπόθεσης Gianni Festa

Η περίπτωση Αγιοποίησης του Aldo Moro ανατέθηκε στο Τάγμα των Δομινικανών. «Ο Aldo Moro – εξηγεί ο π. Gianni Festa, Γενικός ερευνητής των Δομινικανών – ήταν πράγματι ένας λαϊκός Δομινικανός, ένας Δομινικανός του τρίτου τάγματος». «Αυτό που θα πρέπει  να αποδείξει η «έρευνα» – προσθέτει – είναι πρώτα απ’ όλα την υψηλή ποιότητα της χριστιανικής ζωής του Aldo Moro, δηλαδή την πρακτική των αρετών, όπως η φιλανθρωπία, η πίστη, η ελπίδα». Ο Moro ήταν πρόεδρος του DC, πρόεδρος του Συμβουλίου και ηγήθηκε της πρώτης κυβερνήσεως της κεντροαριστεράς το 1963 το οποίο αποτελούταν από τα DC, Psi, Psdi και Pri.

Η έρευνα της επισκοπικής διοίκησης

«Διορίστηκα πρόσφατα και περιμένουμε το Βικαριάτο της Ρώμης να επιβεβαιώσει τον διορισμό μου για να ξεκινήσω τη διαδικασία της Εκκλησιαστικής Επαρχίας που είναι θεμελιώδης σημασίας για την επακόλουθη διαδικασία της Αγιοποίησης του Aldo Moro». «Πρόκειται – συνεχίζει ο πατέρας Festa, για την περίπτωση αυτή – για την καθιέρωση της επισκοπικής έρευνας για τη συλλογή μαρτυριών οι οποίες στη συνέχεια θα αποσταλούν στην έδρα της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Υποθέσεις των Αγίων και μετά θα οικοδομήσουν το μελλοντικό προφίλ της πρακτικής για την Μακαριωνυμία».

Moro, ο λαϊκός Δομινικανός

«Η περίπτωση Αγιοποίησης του Aldo Moro, πρόσφατα, ανατέθηκε στους Δομινικανούς για δύο λόγους. Η Δομινικανή «έρευνα» πράγματι, ήδη πρόσφατα έχει παρακολουθήσει την περίπτωση του μακαρίου La Pira, λαϊκού Δομινικανού. Και επίσης ο Moro προσχώρησε και έγινε μέλος ως λαϊκός Δομινικανός ενώ ακόμη ήταν φοιτητής στο Μπάρι.

Παύλος ΣΤ΄, εμπνευστής της σωστής πολιτικής δέσμευσης

«Οι La Pira, Giordani, Lazzati, Dossetti, Moro ήταν όλοι φίλοι του Πάπα Μοντίνι. Βεβαίως η διδασκαλία της πατρότητας του Παύλου ΣΤ΄ αποτέλεσε το εμπνευσμένο θέμα της καλύτερης νεολαίας της Ιταλίας της δεκαετίας του ’30. Και υπήρξε δάσκαλος όχι μόνο για την προσωπική, πνευματική και θρησκευτική εκπαίδευση, αλλά και για το όραμα του κράτους και της πολιτικής υπηρεσίας».

Αγιοσύνη και πολιτική

«Η πολιτική είναι ο τομέας της υπηρεσίας για το κοινό καλό και ο εμπνευσμένος από το Ευαγγέλιο άνθρωπος μπορεί να αγιάσει και σε αυτή τη μορφή υπηρεσίας και ζωής. Η πολιτική δεν αποτελεί ένα μεφιτικό πεδίο: ένα μανιχαϊστικό όραμα – καταλήγει ο πατέρας Festa –  που πρέπει να απορριφθεί».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου