Άγγελος του Κυρίου από τον Πάπα, Κυριακή των Βαΐων

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ
Βασιλική Αγίου Πέτρου
Κυριακή
των Βαΐων,28 Μαρτίου 2021

ΤΟ_ANGELUS.jpeg

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,
εισήλθαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα. Για δεύτερη φορά τη βιώνουμε στο πλαίσιο της πανδημίας. Πέρυσι ήμασταν πιο σοκαρισμένοι, φέτος είμαστε πιο δοκιμασμένοι. Και η οικονομική κρίση έχει γίνει πολύ βαριά.
Σε αυτήν την ιστορική και κοινωνική κατάσταση, ο Θεός τι κάνει; Παίρνει τον σταυρό. Ο Ιησούς παίρνει τον σταυρό, δηλαδή, αναλαμβάνει το κακό που συνεπάγεται αυτή η πραγματικότητα, σωματικό, ψυχολογικό και πάνω απ’ όλα πνευματικό κακό, επειδή ο Πονηρός εκμεταλλεύεται τις κρίσεις για να σπείρει αποθάρρυνση, απελπισία και ζιζάνια.
Κι εμείς; Τι πρέπει να κάνουμε; Μαςτοδείχνει η Παρθένος Μαρία, τη Μητέρα του Ιησού, η οποία είναι επίσης η πρώτη μαθήτριά του. Αυτή ακολούθησε τον Υιό της. Πήρε πάνω της το μερίδιο του πόνου που της ανήκει, του σκότους, της ταλαιπωρίας και διέτρεξε την οδό τωνΠαθών, κρατώντας αναμμένη στην καρδιά της τη λαμπάδα της πίστεως. Με τη χάρη του Θεού, μπορούμεκι εμείςνα κάνουμε αυτή την πορεία. Και στον καθημερινό δρόμο του σταυρού, συναντάμε τα πρόσωπα πολλών αδελφώνμαςπου αντιμετωπίζουν δυσκολίες: ας μην προσπεράσουμε, ας αφήσουμε την καρδιά μας να κινηθεί με συμπόνια και ας πλησιάσουμε. Προς στιγμήν, όπως ο Κυνηναίος, μπορεί να σκεφτούμε: «Γιατί εγώ;». Αλλά τότε θα ανακαλύψουμε το δώρο το οποίο, χωρίς να το αξίζουμε, μας έτυχε.
Ας προσευχηθούμε για όλα τα θύματα της βίας, ειδικά για εκείνα της επίθεσης που έγινε σήμερα το πρωί στην Ινδονησία, μπροστά στον Καθεδρικό ναό του Makassar.
Είθε να μας βοηθήσει η Παναγία , αυτή που πάντα προηγείται στον δρόμο της πίστεως.

Μετάφραση: π.Λ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου