Αφαίρεσαν τον αναπνευστήρα για να βάλουν στην πρίζα ανεμιστήρα – Πέθανε ο ασθενής

3

Αφαίρεσαν τον αναπνευστήρα για να βάλουν στην πρίζα ανεμιστήρα – Πέθανε ο ασθενής

Ένας ασθενής με υποψία κορωνοϊού στην Ινδία, πέθανε όταν η οικογένειά του φέρεται να αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα του έτσι ώστε να βάλει στην πρίζα τον ανεμιστήρα.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο Μαχαράο Μπιμσίνσκ στην πολιτεία Ρατζαστάν της βόρειας Ινδίας. Ο ασθενής ήταν ένας 40χρονος άνδρας που βρισκόταν σε αναπνευστήρα σε μια προσωρινή μονάδα απομόνωσης για κορωνοϊό, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο με αναπνευστικές δυσκολίες.
Δυστυχώς, όμως ο άνδρας πέθανε όταν η οικογένειά του απενεργοποίησε ακούσια τον αναπνευστήρα του, ώστε να βάλει σε λειτουργία τον ανεμιστήρα που είχε φέρει από το σπίτι, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Ο αναπνευστήρας, που παρέχει ζωτικής σημασίας οξυγόνο στο σώμα του ασθενούς, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέχισε να λειτουργεί για περίπου 30 λεπτά με την μπαταρία του προτού εξαντληθεί η ισχύς του, σύμφωνα με πολλά ινδικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και το Vice News.
Είχε 41 βαθμούς Κελσίου και έφεραν τον ανεμιστήρα από το σπίτι τους.
Η οικογένεια είχε φέρει τον ανεμιστήρα από το σπίτι επειδή ο κλιματισμός του νοσοκομείου είχε απενεργοποιηθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να ανέρχεται στους 41 βαθμούς Κελσίου. Ο επικεφαλής γιατρός υπέβαλε καταγγελία εναντίον της οικογένειας του ασθενούς.

Μάλιστα, ένας γιατρός του νοσοκομείου, ο Ναβίν Σαξένα δήλωσε στο Vice News: «Έχουμε στήσει μια επιτροπή με τον αναπληρωτή επιθεωρητή του νοσοκομείου, τον επιθεωρητή των νοσοκόμων, το προσωπικού του θαλάμου απομόνωσης και τον επικεφαλής ιατρικό υπάλληλο για να υποβληθεί μια έκθεση που να περιγράφει λεπτομερώς τι συνέβη» ενώ πρόσθεσε πως η αιτία θανάτου θα αναφέρεται στην έκθεση αυτή.

Να σημειωθεί πως η Ινδία είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, με 440.285 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 14.000 νεκρούς. Στην περιοχή του Ρατζαστάν, 15.232 άτομα έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό ενώ έχουν πεθάνει 356 άτομα.

Πηγή: iefimerida.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου