“Αδελφικοί δεσμοί”

Αδελφικοί δεσμοί


“Αυτή η παρουσία σας είναι σημείο αδελφικών δεσμών  που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες”.

Είναι τα λόγια που απεύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά την προσευχή προς την Παναγία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την Πέμπτη 29 Ιουνίου, προς την Πατριαρχική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως που έφθασε στη Ρώμη για να είναι παρούσα  στις ιεροτελεστίες  προς τιμή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Τα μέλη της Αντιπροσωπείας έγινα δεκτά με «αγάπη» από τον Πάπα Φραγκίσκο τα οποία ήταν παρόντα στο όνομα του «προσφιλεστάτου Αδελφού»  Βαρθολομαίου του Α’ Οικουμενικού Πατριάρχη  της Κωνσταντινουπόλεως , έλαβαν μέρος, ως συνήθως  και στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στο σολέα της Πλατείας του Αγίου Πέτρου.

Η Αντιπροσωπεία, που αναφέρθηκε από τον Πάπα και στη ομιλία  του το πρωί, αποτελείτο από τον Αρχιεπίσκοπο της Τελμεσού κ. Ιώβ συνοδευόμενο από τους ιερείς Αμβρόσιο  Χωροζίδη  και Αγαθάγγελος Σίσκο.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου