Αδελφική συνάντηση για Χριστουγεννιάτικες ευχές

Αδελφική συνάντηση για Χριστουγεννιάτικες ευχές

Στις 21 Δεκεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος πήγε στο Μοναστήρι “Mater Ecclesiae”, για νε ευχηθεί  στον Επίτιμο Πάπα Βενέδικτο 16ο  για τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως εξ άλλου συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο.

Την είδηση την έδωσε το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας. Η συνάντηση διήρκησε περίπου μισή ώρα.

Όμως πριν από ένα μήνα, στις 18 του περασμένου Νοεμβρίου,  ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε το Βενέδικτο 16ο , με την ευκαιρία της απονομής του Βραβείου Ratzinger, υπενθυμίζοντας ότι «η προσευχή του  και η διακριτική και ενθαρρύνουσα παρουσία του   μας συνοδεύουν στην κοινή πορεία”. Το έργο του και η διδασκαλία του συνεχίζουν να είναι μία πολύτιμη κληρονομία  για την Εκκλησία και την διακονία μας. Ο Joseph Ratzinger συνεχίζει  να είναι ένας δάσκαλος  και ένας φίλος συνομιλητής για όσους  ασκούν  το δώρο της σκέψης  για να απαντήσουν  στην ανθρώπινη κλήση  της αναζήτησης της αλήθειας”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου