ΑΔ. ANNA MARIA PERFUMO : ΜΟΝΑΧΗ ΣΤΑ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ !

7

ΑΔ. ANNA MARIA PERFUMO : ΜΟΝΑΧΗ ΣΤΑ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ !

Ήταν καλοκαίρι του 1920 όταν μια βαριά βρογχοπνευμονία κτύπησε ένα κοριτσάκι 3 1/2 μηνών, την Άννα, στην περιοχή της Allesandria. Εκείνους τους καιρούς δεν υπήρχε ελπίδα επιβίωσης σε τόσο μικρή ηλικία, όπως είχαν ενημερώσει και οι γιατροί τους γονείς. Η μητέρα της, η Μαρία, είχε πίστη στο Θεό ότι θα τα καταφέρει. Και πράγματι το βρέφος επέζησε και από μικρή ηλικία είχε πει ότι σκοπεύει να αφοσιωθεί στο Θεό. Αλλά όμως της επιφύλαξε η μοίρα. Προβλήματα υγείας εντός οικογένειας και η έλλειψη χρημάτων για να σπουδάσουν οι 2 αδελφές της την οδήγησαν να γίνει δασκάλα. Για χρόνια εργάστηκε στην εφοπλιστική οικογένεια Costa της Γένοβα, παραδίδοντας μαθήματα στα παιδιά τους και ετοιμάζοντας τα για την Πρώτη Κοινωνία. Όταν οι αδελφές έκαναν τις δικές του οικογένειες, η φροντίδα της μητέρα της, που αποβίωσε 98 ετών και ενός άρρωστου ιερέα υπήρξαν οι αιτίες να μην μπορέσει να γίνει μοναχή, Στο μεταξύ έκανε κατήχηση και εκατοντάδες παιδιά ετοιμάστηκαν για τα μυστήρια με τη φροντίδα της. Το 1992, μετά το θάνατο της μητέρας της, δεν είχε άλλο “εμπόδιο” παρά την ηλικία της, ήταν ήδη 72 ετών, πολύ μεγάλη για να γίνει δεκτή ως δόκιμη μοναχή ! Όπως όμως της είπε και ένας ιερέας “ πήγαινε και ζήτησε το και άσε τον Κύριο να αποφασίσει ”. Πράγματι έγινε δεκτή στο κλειστό τάγμα των Μοναζουσών του “ Sacro Cuore delle Adolatrici del Santissimo Sacramento ”
Οι Μοναχές αμέσως εκτίμησαν τη διάθεσή της για πλήρη αφιέρωση στη μοναχική ζωή, στην προσευχή και στην εξυπηρέτηση των συναδελφισσών της. Έχουν ήδη περάσει 28 χρόνια, στα οποία έζησε σε 2 διαφορετικές Μονές και παραμένει σε πλήρη διαύγεια πνεύματος. Κινείται μόνη της και εξυπηρετεί άλλες μοναχές μικρότερης ηλικίας. Γιόρτασε τα 100 της χρόνια και δηλώνει ευτυχισμένη από τη σημερινή της ζωή που τόσο άργησε να βιώσει. “ Κάνω ότι μπορώ καθημερινά για να ευχαριστήσω τον Κύριο ” απαντά απλά, όταν τη ρωτάνε πως αισθάνεται ως μοναχή.

Πληροφορίες – Φωτογραφία ( από τον εορτασμό των 100 ετών της ) από Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου