“Αδελφικοί δεσμοί”

Αδελφικοί δεσμοί


“Αυτή η παρουσία σας είναι σημείο αδελφικών δεσμών  που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες”.

Είναι τα λόγια που απεύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά την προσευχή προς την Παναγία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την Πέμπτη 29 Ιουνίου, προς την Πατριαρχική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως που έφθασε στη Ρώμη για να είναι παρούσα  στις ιεροτελεστίες  προς τιμή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Τα μέλη της Αντιπροσωπείας έγινα δεκτά με «αγάπη» από τον Πάπα Φραγκίσκο τα οποία ήταν παρόντα στο όνομα του «προσφιλεστάτου Αδελφού»  Βαρθολομαίου του Α’ Οικουμενικού Πατριάρχη  της Κωνσταντινουπόλεως , έλαβαν μέρος, ως συνήθως  και στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στο σολέα της Πλατείας του Αγίου Πέτρου.

Η Αντιπροσωπεία, που αναφέρθηκε από τον Πάπα και στη ομιλία  του το πρωί, αποτελείτο από τον Αρχιεπίσκοπο της Τελμεσού κ. Ιώβ συνοδευόμενο από τους ιερείς Αμβρόσιο  Χωροζίδη  και Αγαθάγγελος Σίσκο.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

21η Κυριακή του Έτους (Α)

21η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 86 (85), 1-3                           Πρόσεξε Κύριε και εισάκουσέ με, σώσε τον δούλο Σου,

Όπως και για την Αειπάρθενο Μαρία, η αληθινή αγάπη είναι εκείνη που μας μεταμορφώνει και μας φέρνει κοντά στον Θεό

Την αληθινή ομορφιά, εκείνη που πολλοί καλλιτέχνες απεικόνισαν στην Παναγία, «αναληφθείσα με ψυχή και σώμα στην ουράνια δόξα», ως «μια πανέμορφη νεαρή γυναίκα που υψώνεται