2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΠΙΔΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

 

Ο Άγιος Ελπίδιος ήταν επίσκοπος Λυώνος. Το όνομά του υπάρχει στον αρχαιότερο επισκοπικό κατάλογο της πόλεως και κατέχει την 18η θέση. Διαδέχτηκε τον Άγιο Αντίοχο και προηγήθηκε του Αγίου Σενατόρου.

Εικάζεται ότι έζησε κατά τον 4ο με 5ο αιώνα και ότι ποίμανε την πόλη κατά τις πρώτες δεκαετίες του 5ου αιώνος. Η επισκοπική του θητεία εντοπίζεται μετά το θάνατο του Αγίου Αντίοχου ο οποίος, σύμφωνα με κάποιες ιστορικές πηγές, τοποθετείται μετά το 410 κι πριν το 432.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν για τον Άγιο Ελπίδιο είναι ελάχιστες. Το μόνο σίγουρο είναι ο τόπος του ενταφιασμού του, η Εκκλησία του Αγίου Ιούστου και η ημερομηνία κατά την οποία η Εκκλησία τον τιμά στις 2 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

πγπ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Απριλίου 2026    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα  Σου Κύριε, να με