Λυπημένος ο Πάπας για το πάγωμα των σχέσεων μεταξύ Φαναρίου – Μόσχας

Λυπημένος ο Πάπας για το πάγωμα των σχέσεων μεταξύ Φαναρίου – Μόσχας

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε στο Βατικανό ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ουκρανία, Αρχιεπίσκοπος Κλαούντιο Γκουνττσερότι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πάπα με τον Αποστολικό Νούντσιο, συζητήθηκε η τρέχουσα εκκλησιαστική και πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Ποντίφικας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Κλαούντιο να μεταφέρει τις ευχές στον νέο Πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι, για αποκατάσταση της ειρήνης και οικονομική ανάπτυξη.

Σχετικά με την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, ο Πάπας Φραγκίσκος περιορίστηκε στο να εκφράσει τη λύπη του για το πάγωμα του διαλόγου μεταξύ των Πατριαρχών της Μόσχας και της Κωνσταντινούπολης.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

1η ΜΑΪΟΥ μνήμη του Αγίου Ιωσήφ του εργάτη

  Η εργατική τάξη, σε παγκόσμια κλίμακα, γιορτάζει σήμερα την ημέρα της εργασίας, δηλαδή τους αγώνες και τις κατακτήσεις της για περισσότερη δικαιοσύνη, καλύτερες αμοιβές

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 1 Μαΐου  2026   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα  Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει